Mika Kallio ajoi kauden avauspisteensä

Paalulta startannut Marc Marquez juhli voittoa Motegin radalla.

Mika Kallio saavutti kaksi MM-pistettä Japanissa. Kuva: Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images

Mika Kallio on ajanut kauden avauspisteensä ratamoottoripyöräilyn MM-sarjassa. Kallio oli 14:s Japanissa Motegin radalla ajetussa MotoGP:n kilpailussa ja saavutti kaksi MM-pistettä.

Kallio starttasi kilpailuun 17. ruudusta ja nousi alussa 13:nneksi. Kisan keskivaiheilla Kallion sijoitus putosi, mutta loppu toi hänet pisteille. Siihen avitti muun muassa italialaisen Valentino Rossin kaatuminen ja keskeytys.

Kallio siirtyi KTM:n testikuljettajan roolista kisakuljettajaksi syyskuussa. Japanin kisa oli hänelle kauden kolmas. Avauskisassaan Espanjassa hän oli 17:s ja keskeytti Thaimaassa.

Japanin kilpailun voitti luokan MM-voittonsa jo varmistanut espanjalainen Marc Marquez. Voitto oli Marquezille neljäs peräkkäinen ja varmisti Hondalle merkkimestaruuden.

Toiseksi ajoi ranskalainen Fabio Quartararo ja kolmanneksi italialainen Andrea Dovizioso.

Moto2-luokassa Aki Ajon johtaman tallin kuljettajista espanjalainen Jorge Martin oli kolmas ja eteläafrikkalainen Brad Binder 12:s. Luokan voittoon ajoi Italian Luca Marini. MM-sarjaa johtaa Espanjan Alex Marquez.

Moto3-luokassa Ajon tallin teini-ikäinen turkkilaiskuski Can Öncü oli 18:s eikä yltänyt MM-pisteille. Kisan voitti Italian Lorenzo Dalla Porta, joka on myös MM-johdossa.

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarja jatkuu viikon kuluttua Australiassa Phillip Islandin radalla.

Korjaus klo 12.57: Dovizioso on italialainen, ei ranskalainen.

Lue myös: