Suora

  • Käsipallon Champions League: Cocks - HC Eurofarm Rabotnik
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kritisoitu TPS-pomo jättää seuran: "Koin, etten voi jatkaa tehtävässäni haluamallani tavalla"

Antero Niittymäki jättää tehtävänsä HC TPS:n urheilutoimenjohtajana.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Antero Niittymäki
Antero Niittymäkeä on haukuttu heikosti kasatusta tämän kauden joukkueesta.Lehtikuva

Jääkiekon SM-liigan TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki jää sivuun tehtävästään omasta päätöksestään. TPS tiedotti asiasta sunnuntaina aamupäivällä.

Surkeasti sujuneen alkukauden aikana Niittymäkeä on haukuttu heikosti kasatusta joukkueesta.

– Tämä on raskas päätös, mutta koin, etten voi jatkaa tehtävässäni urheilutoimenjohtajana haluamallani tavalla, Niittymäki kommentoi TPS:n tiedotteessa.

– On ollut suuri kunnia päästä työskentelemään omassa kasvattajaseurassa. Haluan kiittää kaikkia niitä henkilöitä, joiden kanssa olen päässyt työskentelemään näiden vajaan viiden vuoden aikana. TPS säilyy sydämessäni ja aion jatkossakin tulla halliin kannustamaan joukkuetta, Niittymäki jatkoi.

Niittymäki, 39, on TPS:n kasvatti, joka pelasi 2000-luvun maalivahtina Pohjois-Amerikassa. NHL:ssä hän pelasi pääosin Philadelphia Flyersissä, mutta edusti myös Tampa Bay Lightningiä ja San Jose Sharksia.

"Anteron aikana TPS:n urheilullinen menestys otti ison harppauksen oikeaan suuntaan"

TPS:n toimitusjohtaja Santtu Jokinen kiitti Niittymäkeä.

– Antero on ollut iso palanen TPS:n uskottavuuden palauttamisessa. Hänen uransa jäällä ja jään ulkopuolella on tuonut suurta merkityksellisyyttä turkulaiselle jääkiekkoilulle, Jokinen painotti.

– Anteron aikana TPS:n urheilullinen menestys otti ison harppauksen oikeaan suuntaan. Neljä kautta ennen häntä sijoituksemme runkosarjassa olivat 10:s, 13:s, 13:s ja 13:s; neljä seuraavaa kautta olimme Anteron johdolla seitsemäs, toinen, toinen ja neljäs. Tästä kaikesta iso kiitos Anterolle, Jokinen jatkoi.

Jokisen mukaan TPS käynnistää rekrytointiprosessin uuden urheilutoimenjohtajan palkkaamiseksi.

– Vaikka jäämmekin kaipaamaan Anteron työpanosta, niin näemme tämän samalla myös mahdollisuutena jatkaa seuran uudistamistyötä. Alamme välittömästi etsimään hänelle korvaajaa, jonka tehtävänä on nostaa meidät tulevina vuosina vieläkin korkeammalle tasolle, linjasi Jokinen.

TPS on SM-liigan taulukossa 14. sijalla, takana on vain Sport. TPS ei ole tällä kaudella onnistunut saamaan vielä pistettäkään kotiotteluistaan.

Siirry SM-liigan taulukkoon tämän linkin kautta (Teksti-TV).

Lue myös:

Sarjajumbo TPS:ssä on viime päivinä keskusteltu joukkueen ahdistuksesta ja valettu uskoa nousuun – Kaskisen työpaikka ei ole uhattuna

Kommentti: TPS tekee kaiken väärin – ja vielä pyllistää irvokkaasti kannattajilleen

TPS:n kriisin taustalla on isompi kuvio, sanoo asiantuntija – suurin kysymysmerkki löytyy Mikko Rantasen ja Kaapo Kakon takaa

TPS:n surkeat kotipelit jatkuivat – Ässät teki masentavan seuraennätyksen

Sarjajumbo TPS:ssä on viime päivinä keskusteltu joukkueen ahdistuksesta ja valettu uskoa nousuun – Kaskisen työpaikka ei ole uhattuna

TPS hukkasi neljän maalin johtonsa mutta päätti tappiokierteensä – Tapparan kone ei yski

Lähteet: TPS:n tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat