Suora

  • Blondi tuli paneeliin
  • Parayleisurheilun MM, kuudes kilpailupäivä
  • Kuudes kilpailupäivä
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

TPS:n toimitusjohtaja pettyi Antero Niittymäen lähtöön: ”Tässä on kumuloitunut pitkältä ajalta asioita”

TPS:n toimitusjohtajan Santtu Jokisen mukaan TPS:ssä olisi tahdottu jatkaa urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäen ja päävalmentaja Kalle Kaskisen johdolla.

TPS (Jääkiekon Miesten Liiga)
TPS
TPS:n alkukausi on ollut erittäin tuskainen.Roni Rekomaa/Lehtikuva

TPS:n toimitusjohtaja Santtu Jokinen olisi halunnut, että urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki olisi jatkanut tehtävissään. Vaisusti tällä kaudella pelannut TPS tiedotti sunnuntaina, että Niittymäki jättää tehtävänsä omasta tahdostaan.

TPS on SM-liigassa viimeistä edellisenä, kun runkosarjaa on takana pian lähes neljännes. TPS on 14 ottelun jälkeen kerännyt 12 pistettä. Takana on vain Vaasan Sport.

TPS ei ole vielä napannut yhtään pistettä kotiotteluissaan. 2,4 miljoonan euron pelaajabudjetilla operoivalta seuralta on odotettu paljon enemmän. Julkisuudessa on paljon kritisoitu sitä, että Niittymäki on kasannut heikosti joukkueen. Myös päävalmentaja Kalle Kaskista on arvosteltu.

– Johto olisi halunnut mennä eteenpäin samalla urheilutoimenjohtajan ja valmennuksen yhdistelmällä. Oli iso pettymys, että Antero lähti, TPS:n toimitusjohtaja Santtu Jokinen kertoo Yle Urheilulle.

Niittymäki kommentoi TPS:n tiedotteessa, että ei voi jatkaa haluamallaan tavalla urheilutoimenjohtajana.

Missä teillä ja Niittymäellä oli sitten erimielisyyksiä, koska Niittymäki ei halunnut jatkaa?

– Sitä en halua valitettavasti avata, Jokinen vastaa.

Liittyivätkö erimielisyydet Niittymäen hoitamiin urheilutoimenjohtajan tehtäviin?

– Uskon, että tässä on kumuloitunut pitkältä ajalta asioita. Uskon, että vaikea alkukausi on yksi syy tähän päätökseen, Jokinen muotoilee.

Jokisen mukaan jatkossa organisaatiossa ei ole suunnitelmia muille muutoksille, vaan nyt halutaan keskittyä uuden urheilutoimenjohtajan löytymiseen.

– Meidän urheilutoimessa työskentelevät tällä hetkellä Tomi Kallio ja Mika Suoraniemi. Tietysti heidän osaamistaan tullaan tarvitsemaan entistä enemmän. Nyt mitataan valmennuksen ja joukkueen sieto- sekä kantokykyä. Uskotaan, että joukkueesta ja valmennuksesta löytyy voimavaroja, Jokinen sanoo.

Vielä Jokinen ei kerro tarkasti, millaista urheilutoimenjohtajaa TPS hakee Niittymäen tilalle.

– Stabilisoimme tilanteen joukkueen, valmentajien ja urheilutoimen kanssa. Rupeamme huomenna pitämään yhteisiä palavereita ja sovimme, miten menemme eteenpäin, Jokinen kertoo seuraavista askelista TPS:ssä.

Toimitusjohtaja Jokisen kannalta pelaajat ja valmennus ovat avainroolissa, jotta TPS nousee vaikean alkukauden jälkeen odotetulle tasolleen.

– Meillä on potentiaalinen ja hyvä joukkue. Meillä on hyvä valmennus. Joukkueen ja valmennuksen osaaminen sekä tahtotila ovat ratkaisevia tekijöitä, Jokinen summaa.

Yle Urheilu ei ole tavoittanut Antero Niittymäkeä kommentoimaan lähtöään urheilutoimenjohtajan pestistä.

Lue lisää:

Kommentti: Oppiko TPS nyt läksynsä vai jatkuuko Turussa nukkemestarien show?

Kritisoitu TPS-pomo jättää seuran: "Koin, etten voi jatkaa tehtävässäni haluamallani tavalla"

Sarjajumbo TPS:ssä on viime päivinä keskusteltu joukkueen ahdistuksesta ja valettu uskoa nousuun – Kaskisen työpaikka ei ole uhattuna

Kommentti: TPS tekee kaiken väärin – ja vielä pyllistää irvokkaasti kannattajilleen

TPS:n kriisin taustalla on isompi kuvio, sanoo asiantuntija – suurin kysymysmerkki löytyy Mikko Rantasen ja Kaapo Kakon takaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat