Suora

  • Teroottisia novelleja ja kolmioloikkaa

Riikka Noronen teki mykistävää historiaa Naisten Liigassa

HPK:n hyökkääjä Riikka Noronen nousi Naisten Liigan kaikkien aikojen pistepörssin kärkeen sunnuntaina 705 tehopisteellään.

jääkiekko
Riikka Noronen, HPK
Riikka Noronen toimii HPK:n kapteenina tällä kaudella.Tomi Hänninen

Hyökkääjä Riikka Noronen, 36, teki sunnuntaina historiaa jääkiekon Naisten Liigassa.

HPK:hon täksi kaudeksi siirtynyt Noronen taituroi tehot 1+2 Vaasan Sportia vastaan. 25:tä kauttaan naisten pääsarjatasolla pelaava Noronen saavutti näin 705 (302+403) tehopistettä liigan runkosarjaotteluissa ja nousi kaikkien aikojen pistepörssin kärkeen.

HPK voitti ottelun 8–3.

Tämän kauden 12 ottelussa Noronen on jo tehnyt tehot 4+12=16. Hän on runkosarjassa kuudentena olevan HPK:n kolmanneksi paras pistenainen.

Viime kaudella kaikkien aikojen pistepörssin kärkeen nousi Linda Välimäki, joka lopetti pelaajauransa viime keväänä. Välimäki oli ensimmäinen pelaaja, joka on rikkonut Naisten Liigan runkosarjaotteluissa 700 pisteen rajan.

Naisten Liigassa kolmennaksi eniten tehopisteitä on tehnyt Karoliina Rantamäki, joka on iskenyt runkosarjan otteluissa 645 pistettä. Rantamäki, 41, pelasi 12 kautta jääkiekkoa ammatikseen Venäjällä. Täksi kaudeksi hän palasi Suomeen ja edustaa nyt liiganousija HIFK:ta.

Lue myös:

Yli 20 vuotta naisten jääkiekon pääsarjatasolla pelannut Noronen palaa HPK:n paitaan

Riikka Noronen on jääkiekon tuntematon tähti, joka aloitti liigassa vain 12-vuotiaana – kaikkien aikojen pistelinko on kelvannut harvoin Leijona-paitaan

Kiekkotähti Karoliina Rantamäki hylkäsi täysammattilaisuuden Venäjällä ja palasi Naisten Liigaan: "Venäjällä on paljon hukattua potentiaalia"

Jääkiekkoilija Linda Välimäki ripustaa luistimet naulaan: "Naisleijonat oli mahtavin joukkue, jossa olen saanut toimia"

Naisleijonien Linda Välimäki haalii uudessa päivätyössään tyttöjä jääkiekkoharrastukseen ja haluaa osaltaan helpottaa lasten tietä huipulle: "Jääkiekko kuuluu kaikille"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat