Suora

  • Viimeistä viedään
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

KPV haluaa pelata Veikkausliigan karsintaottelun kotikentällään, mutta kentän kunto on iso kysymysmerkki: "Olosuhteiden pitää siitä parantua, että ottelu pelattaisiin siellä"

Palloliiton kilpailutoiminnan johtaja Pekka Soinin mukaan pelipaikka selviää perjantaina.

Kokkolan Pallo-Veikot
KPV:n keskuskenttä
KPV:n kentän kunto puhutti viime vuoden nousukarsinnoissa. Kuva viime syksyn ensimmäisestä karsintaottelusta KPV–TPS. Petra Haavisto / Yle

Ykkösessä toiseksi sijoittunut TPS ja Veikkausliigan haastajasarjassa viimeistä edelliseksi jäänyt KPV aloittavat Veikkausliigan karsinnat torstaina Turussa.

Karsintojen toisen osaottelun paikka ei kuitenkaan vielä ole selvillä. KPV:n kotikenttä oli viime vuoden nousukarsinnoissa kehnossa kunnossa eikä lauantain ottelu VPS:ää vastaan ennustanut hyvää.

KPV:n omien verkkosivujen mukaan (siirryt toiseen palveluun) pelipaikka päätettäisiin vasta pelipäivän aamuna eli sunnuntaina. Mikäli ottelu pelattaisiin Kokkolassa alkaisi se kello 13 iltapäivällä. Jos pelipaikaksi valikoituisi KPV:n varakenttä Seinäjoella noin 150 kilometrin päässä, alkaisi ottelu neljä tuntia myöhemmin, eli kello 17.

Asia herätti runsaasti ihmetystä ja muun muassa TPS-kannattajat vaativat ottelupaikkakunnan päättämistä pian. (siirryt toiseen palveluun)

Palloliiton kilpailupäällikkö Pekka Soini vakuuttaa Yle Urheilulle, että asia päätetään ennen sunnuntaita.

– Lähdemme tällä hetkellä siitä, että asia päätetään perjantain aikana.

Tarkempaa aikataulua Soini ei lähde arvaamaan.

– Varmaan aamupäivän aikana. Hyvissä ajoin, jotta joukkueet ehtivät valmistautua. Viime kädessähän erotuomari aina arvioi (kentän kunnon), mutta tässä tapauksessa, kun ottelu on mitä on, haluamme tehdä arvioinnin hyvissä ajoin, jotta joukkueilla ja yleisöllä on mahdollisuus reagoida asiaan.

Veikkausliigan haastajasarjan päätöskierroksella lauantaina KPV isännöi VPS:ää, jonka päävalmentaja Christian Sund sanoi kentän kunnon olleen huono puolen tunnin pelin jälkeen. (siirryt toiseen palveluun) Sääennusteen lupaan Kokkolaan on luvassa täksi viikoksi lisää sateita.

– Otamme arviossa huomioon myös perjantain ja myöhempien päivien sääennusteet huomioon. Selvää on, että kenttä ei ollut hyvässä kunnossa VPS-ottelussa. Olosuhteiden pitää siitä parantua, että ottelu pelattaisiin siellä, Soini sanoo.

KPV:n verkkosivujen mukaan kaupungin kenttämestarit hoitavat kenttää muun muassa harsoituksin, jotta kenttä on varmasti pelikuntoinen sunnuntaina. KPV haluaa luonnollisesti pelata kauden tärkeimmän ottelunsa kotikentällään.

– Tiedostamme KPV:n lähtökohdan ja hyväksymme sen kaikin puolin. Ottelun siirrolle muualle pelattavaksi täytyy olla painavat perusteet. Kentällä pitää kuitenkin pystyä pelaamaan jalkapalloa ja sen täytyy olla ennen kaikkea turvallinen pelaajille.

Yle Urheilun tavoittama KPV:n manageri ja seuran taustalla vaikuttavan KPV-yhtiöiden omistaja Matti Laitinen oli vähäsanainen.

– Meillä on torstaina kello 18.30 Turussa peli ja sitten palaamme muihin peleihin. Keskitymme Turku-peliin emmekä keskustele mistään muusta.

Lue myös:

Haka kruunasi nousukautensa voittoon – TPS tasapeliin liigakarsintojen kenraalissa

Kokkolan keskuskentästä leivotaan liigakelpoista: katsomotilaa vuokrataan, valaistus vasta vuonna 2020

KPV:n nousun taloudellisesti mahdollistanut Laitinen lupasi hyviä uutisia kotikentän olosuhteisiin lähiaikoina – vuosien urakka sai tunteet purkautumaan: "Valtava harppaus"

KPV ja TPS pelasivat maalittoman tasapelin Kokkolassa – lue tästä, miten ensimmäinen karsintaottelu eteni

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat