BC Nokia ei pystynyt katkaisemaan Vilppaan voittokulkua – salolaisvalmentaja tietää, mihin seuraavaksi panostetaan: "Hyökkäyksessä ollut enemmän tuskaa kuin luulin"

Salon Vilpas otti kauden alun kuudennen voittonsa. Vilpas-valmentaja Ville Tuominen ei ole yllättynyt hyvään alkuun, mutta joukkueen hyökkäyksen hän haluaa parantuvan.

Korisliiga
Henri Kantonen ja Teemu Rannikko
Teemu Rannikko (oik.) johti Vilppaan peliä jälleen tärkeillä hetkillä, Henri Kantonen urakoi kentällä yli 32 minuuttia. AOP / Marko Tuominiemi

Salon Vilpas jatkaa miesten Korisliigassa voittokulkuaan. Vilpas otti kauden alun kuudennen voittonsa, kun se haki BC Nokiasta voiton 83–73.

BC Nokia voitti ensimmäisen neljänneksen, ja toinenkin jakso päättyi kotijohdossa. Kolmannella jaksolla Vilpas käväisi edellä, mutta viimeiselle kympille lähdettiin tasatilanteessa.

Vilppaan voitto kypsyi päätösneljänneksen alussa, kun salolaiset veivät viisiminuuttisen peräti 20–2.

Vilppaan valmentaja Ville Tuominen, joka vielä viime kaudella hääräsi viereisellä vaihtopenkillä nokialaisten valmentajana, myönsi vastustajan olleen aggressiivisempi ja ahnaampi etenkin hyökkäyslevypalloissa.

– Pysyimme iskuetäisyydellä ja toisella puoliajalla olimme itse aggressiivisempia, joten saimme voiton kairattua, Tuominen sanoi Yle Urheilulle.

Vilppaan alkukausi on ollut pelkkää voittokulkua, ja valmentajan mukaan se on puhtaasti joukkuepuolustuksen ansiota. Vastustajat eivät ole pystyneet tekemään kuudessa ottelussa kuin kerran yli 80 pistettä. Runsas viikko sitten Vilpas voitti Lahti Basketballin 89–84.

– Jätkät tekee älyttömän hyvin töitä, noudattavat ottelusuunnitelmaa ja pysyvät kurinalaisena puolustuspäässä. Sillä me saamme mahdollisuuden voittaa, Tuominen sanoi.

Hyökkäyspeli ei vielä valmista

Jos Vilpas hallitsee puolustuspelaamisen, niin hyökkäyspäässä joukkueella riittää vielä tekemistä. Tuomisen mielestä joukkueen hyökkääminen ei ole ollut loisteliasta eikä ainakaan valmista.

– Puolustuspelimme on ollut parempaa, mitä luulin, ja hyökkäyksessä on ollut enemmän tuskaa kuin luulin, Tuomisto hymähti.

– Ennen kuin asiat alkavat klikata, jätkät oppivat yhteispeliä ja tuntevat toisensa niin hyvin, että tietävät mitä toinen tekee, niin se vie aikaa. Meillä on paljon potentiaalia parantaa.

Tämän illan ottelussa Tim Coleman heitti Vilppaalle 22 pistettä ja DJ Laster 20. BC Nokian kymmenen pisteen trion muodostivat Stacy Davis, Lassi Nikkarinen ja Tyler Flack.

Vilpas kohtaa keskiviikkona liigassa kymmenentenä olevan Lapuan Kobrat, joka on hävinnyt neljä viimeistä otteluaan. Tuominen vakuuttaa, ettei sarjajohtaja lähde leijumaan, sillä hänen mielestään joukkueiden alkukauden sijoituksilla ei ole merkitystä.

– Enemmän olen huolissani pelaajien palautumisesta kuin siitä, että lähtisimme otteluun takki auki, Tuominen sanoi ja viittasi joukkueen matkustamiseen Nokialta Saloon ja sieltä saman tien Lapualle.

Päivitys kello 21.57: Lisätty Tuomisen haastattelun kommentit.

Lue myös:

Yliopistoliigasta Suomeen palanneilla pelaajilla on hyviä ja huonoja kokemuksia vuosista Yhdysvalloissa – "Pitää päästä pelaamaan, jotta kehittyy"

Kommentti: Nokialla pelaa valovoimainen, nuori suomalaistähti, jollaista kaikki palloilusarjat toivoisivat – tämä tarina Korisliigan pitää hyödyntää

Seagullsin vuoro nujertaa mestari-Kauhajoki

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat