Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Kuin savuna ilmaan

Mikkelin Jukurien johtomies käräjillä – syyttäjän mukaan kiihdytteli päin pysäköinninvalvojaa

Jukka Toivakka on syytteessä muun muassa virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja pahoinpitelyn yrityksestä.

Virkamiehen väkivaltainen vastustaminen
Jukka Toivakka
Jukka Toivakka.Vesa Moilanen/Lehtikuva

Jääkiekkoseura Mikkelin Jukurien puheenjohtaja Jukka Toivakka on vastaamassa rikossyytteisiin Etelä-Savon käräjäoikeudessa.

Haastehakemuksen mukaan pysäköinninvalvoja oli ollut tarkistamassa, oliko Toivakan kadunvarteen pysäköidyn auton pysäköintimaksu maksettu.

Toivakka oli mennyt autoonsa ja kiihdyttänyt voimakkaasti, vaikka pysäköinninvalvoja oli auton edessä. Valvoja ehti juuri ja juuri väistää auton tieltä.

Syyttäjä vaatii Toivakalle ehdollista vankeusrangaistusta virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, pahoinpitelyn yrityksestä ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Oikeudenkäyntiä seuraavan Länsi-Savon mukaan (siirryt toiseen palveluun) syyttäjä ja Toivakan puolustus ovat eri mieltä siitä, oliko tilanteessa todellista vaaraa vai ei. Puolustuksen mukaan pysäköinninvalvoja oli selvästi kauempana autosta kuin mikä syyttäjän näkemys on, eikä tilanteessa ollut todellista vaaraa.

Toivakka on Jukurit HC Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja sekä Suomen jääkiekkoliiton hallituksen varapuheenjohtaja.

Toivakka siirtyi sivuun tehtävistään Jukureissa oikeusprosessin ajaksi. Jukurien tiedotteen (siirryt toiseen palveluun) mukaan hänen asemastaan Jukurien organisaatiossa päätetään oikeusprosessin jälkeen

Syytteeseen johtanut tapahtumaketju sattui viime vuoden joulukuun puolivälissä. Tuomio asiassa annetaan 6. marraskuuta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat