Suora

  • Urheilustudio Levillä
  • Hiihdon Suomen Cup, naisten 10 km (v)
  • Urheilustudio Levillä
  • Alppihiihdon MC: Levi, naisten pujottelun 1. lasku
  • Levi, naisten pujottelun 1. lasku
  • Hiihdon Suomen Cup, miesten 15 km (v)

Räisänen kolattiin tylysti ottelussa Ruotsissa – seuraava peli jäi välistä, mutta EHT-turnaukseen osallistumisen ei pitäisi olla vaarassa

Maalivahti Meeri Räisänen ei ollut viime lauantaina AIK:n kokoonpanossa kipeän niskan vuoksi.

jääkiekko
Meeri Räisänen
Meeri Räisänen torjui Naisleijonien maalilla ensimmäisen kerran kaudella 2011–12.Miikka Jääskeläinen / AOP

Naisleijonien vakiokasvo, maalivahti Meeri Räisänen kärsi viime viikolla loukkaantumisesta.

Räisänen sai kovan tällin viime keskiviikkona ottelussa Djurgårdens IF:ää vastaan Ruotsin naisten jääkiekon pääsarjassa SDHL:ssä. AIK:ta edustava Räisänen kävi pysäyttämässä kiekon maalin takana kolmannen erän lopussa, kun vastustajan pelaaja luisteli suoraan häntä päin (siirryt toiseen palveluun). Djurgårdenin pelaaja ei saanut tilanteesta jäähyä.

Tilanne oli pelottava, sillä Räisäsen viime kausi amerikkalaisliiga NWHL:ssä päättyi polvivammaan. Myös tuolloin kenttäpelaaja törmäsi häneen kovalla vauhdilla, eikä tilanteesta vihelletty jäähyjä.

Keskiviikkona ottelua oli jäljellä vajaat kaksi minuuttia tällin tullessa, ja Räisänen pelasi pelin loppuun saakka.

Vierasjoukkue Djurgården voitti ottelun lopulta 3–1. Räisänen torjui ottelussa 25 kertaa.

Lauantaina AIK kohtasi kotonaan Linköpingin, mutta Räisänen ei ollut lainkaan kokoonpanossa. Suomalaisvahdin niska kipeytyi keskiviikkoisesta tärskystä, minkä vuoksi hän lepäsi lauantaisen ottelun.

– Lepuutimme häntä lauantain pelin, mutta hän on jo palannut harjoituksiin. Meistä oli parempi, että hän lepäsi viikonloppuna, ja annoimme toisen maalivahdin pelata, AIK:n päävalmentaja Jared Cipparone kertoo puhelimitse Yle Urheilulle.

AIK pelaa tällä viikolla perjantaina Luulajaa vastaan ja lauantaina Modoa vastaan. Cipparone uskoo, että Räisänen on tolppien välissä jo viikonlopun otteluissa.

– Toivon niin, sillä kaikki näyttää hyvältä. Kausi on kuitenkin vasta alussa, joten jos hän ei ole sataprosenttisessa kunnossa, saatamme lepuuttaa häntä vielä, sillä maajoukkueleirikin on tulossa. Mutta jos kaikki jatkuu kuin tähän asti, hänen pitäisi olla viikonloppuna kunnossa.

Maajoukkueleiri ei ole vaarassa

Seuraava maajoukkueleiri alkaa marraskuun kuudentena päivänä. Naisleijonat kohtaa Venäjän EHT-turnauksessa Venäjän, Tšekin, Sveitsin ja Saksan.

EHT-joukkuetta ei ole vielä julkistettu, mutta Räisänen on lähes varma maajoukkuekutsun saava pelaaja.

Jared Cipparone, uskotko Räisäsen olevan kunnossa maajoukkuetehtäviä varten?

– Epäilemättä hän on kunnossa. Kaiken pitäisi olla hyvin.

Räisänen kiekkoilee nyt ensimmäistä kauttaan Ruotsin pääsarjassa. Hän aloitti AIK:n maalilla kymmenessä kauden ensimmäisessä ottelussa.

Nollapelin Räisänen torjui heti kaudenavauksessa, kun Djurgården kaatui 0–2. Suomalaiselle kertyi 38 torjuntaa.

Kauden kolmannessa pelissä Räisänen piti AIK:ta pystyssä, kun joukkue voitti Ruotsin huippuseura Luulajan 2–1. Räisänen torjui ottelussa peräti 53 kertaa.

Kymmenestä ottelusta Räisäsen torjuntaprosentti on 91,84. Se oikeuttaa 11:nteen sijaan SDHL:n maalivahtien torjuntatilastossa.

– Hän on ollut todella hyvä. Pyydämme häneltä paljon. Toinen maalivahtimme ei ole ollut aivan valmis pelaamaan vielä. Meeri on siten pelannut paljon. Hän on huippumaalivahti ja voittanut meille muutaman pelin. Harjoituksissa hän on todella keskittynyt ja ammattimainen, valmentaja Cipparone kehuu.

Yle Urheilu ei tavoittanut Meeri Räisästä kommentoimaan tilannettaan.

Lue myös:

Pohjois-Amerikan ammattilaissarjoja boikotoivat pelaajat pelaavat tällä kaudella turnauskiertueella – tukijoiden joukossa muun muassa naisten tenniksen tienraivaaja

Meeri Räisänen vaihtaa Connecticutin Tukholmaan – uusi pelipaikka löytyi AIK:sta

Loukkaantumisesta toipunut Meeri Räisänen kommentoi poisjääntiään MM-kisoista: "Tämä oli valmennuksen päätös"

Tanja Poutiainen-Rinne toi Suomeen kuntoutusmallin Kroatiasta – kotikisoihin mielivä kiekkomaalivahti hikoili tehotreeneissä 12 tuntia päivässä

Ennätysnainen Norosen ura oli katketa jo vuosi sitten pahaan loukkaantumiseen – nyt hyökkääjä tavoittelee HPK:n kanssa harvinaista herkkua

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat