1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. käsipallo

Suomen käsipallomiesten MM-karsintataival käyntiin Israelissa – "Ei tästä kävelemällä mennä jatkoon"

Suomen käsipallomiesten MM-karsintaottelut alkavat keskiviikkona Israelissa.

Miro Koljonen viime kesäkuussa pelatussa Suomen ja Tshekin EM-karsintaottelussa. Kuva: AOP

Suomen käsipallomiesten taival MM-karsinnoissa alkaa keskiviikkona. Suomi ottaa mittaa Israelista Tel Avivissa pelattavassa taistossa. Israel-kamppailun jälkeen Suomi hyökkää sunnuntaina Kyproksen kimppuun Riihimäellä.

MM-karsinnat ovat ensimmäinen tiukka testi maajoukkueen ruotsalaiselle päävalmentajalle Ola Lindgrenille. Suomi pelasi Lindgrenin johdolla jo kahdessa maaottelussa Japania vastaan. Japani oli molemmissa Suomea vahvempi.

– Saimme paljon oppia kahdesta Japani-pelistä ja toinen peli oli paljon parempi. Meidän on oltava kovia, pystyttävä puolustamaan tiiviisti ja iskettävä tehokkaasti nopeista hyökkäyksistä, Lindgren analysoi.

Maajoukkueen laitahyökkääjä Miro Koljonen odottaa keskiviikon Israel-taistosta kovaa kamppailupeliä.

– Vastassa on varmasti fyysinen joukkue. Uskon, että he haluavat pelata aggressiivista puolustuspeliä. Tulee kova ja fyysinen ottelu, Koljonen ennakoi Yle Urheilulle.

Riihimäen Cocksin loistavat esitykset Mestarien liigassa satavat myös maajoukkueen laariin. Cocks pysäytti sunnuntaina kotikentällään portugalilaisen huippujoukkueen Sportingin.

Cocksin pelaajista maajoukkueeseen liittyivät Teemu Tamminen, Roni Syrjälä ja Nico Rönnberg.

– Kyllähän tuollaiset ottelut kehittävät. Cocksin poikien itseluottamus on nyt korkealla, kun he on napanneet voittojakin, Koljonen sanoi.

"Ei yhtään helppoa ottelua"

Suomen ja Israelin lisäksi karsintalohkossa pelaavat Kypros ja Kreikka. Vain lohkovoittaja etenee ensi vuoden huhtikuussa pelattavaan MM-karsintojen seuraavaan vaiheeseen.

– Uskon, että meillä on mahdollisuudet voittaa tämän lohkon kaikki ottelumme. Mutta ei tule yhtään helppoa ottelua, Koljonen mietti.

– Ei tästä kävelemällä mennä jatkoon. Varmaankin Kypros vaikuttaa heikoimmalta vastustajalta, mutta Israelia ja Kreikkaa vastaan tulee tiukkoja otteluita, Koljonen arvioi.

Lohkovoitto veisi Suomen karsintojen toiseen vaiheeseen, mutta MM-kisapaikkoja on jaossa vasta myöhemmin pelattavassa karsintojen kolmannessa vaiheessa.

Päävalmentaja Lindgren tiedostaa Israelin vaarallisuuden.

– Pelasimme Japani-maaotteluissa hyvää puolustuspeliä ja sitä meidän on jatkettava myös Israelia vastaan, Lindgren pohtii.

Lue lisää:

Suomen käsipallomiesten MM- ja EM-karsintalohkot arvottu

Käsipallomaajoukkueelle nimekäs päävalmentaja – Ola Lindgren on moninkertainen arvomitalisti