NBA:n ykkösvarauksen polvivamma vaati leikkaushoitoa – on sivussa kauden avauskuukaudet

19-vuotias Zion Williamson on yksi NBA:n suurimmista lupauksista.

NBA
Zion Williamson
Zion Williamson toipuu nyt parisen kuukautta maanantaina tehdystä polvileikkauksesta.Getty Images

NBA-koripalloliigan New Orleans Pelicans joutuu alkavaan runkosarjakauteen ilman kirkkainta vetonaulaansa. Kesän NBA-draftissa ykkösenä varattu laitamies Zion Williamson on sivussa 6–8 viikkoa eli suurin piirtein kauden 20–25 ensimmäistä ottelua. Williamsonin pitää katsomossa polvivamma, jota hoidettiin leikkauksella maanantaina.

Williamson loukkasi polvensa jo heinäkuun alussa NBA:n kesäkauden ottelussa New York Knicksiä vastaan. Tuosta Williamson selvisi vielä pelikuntoon, kun hänen kesäkautensa päätettiin keskeyttää ja hänen annettiin keskittyä kuntoutukseen. Nyt leikkaushoito oli kuitenkin tarpeen.

Williamsonia, 19, pidetään NBA:n suurimpana lupauksena sitten LeBron Jamesin nuoruuspäivien. Yhdellä yliopistokaudellaan Duken yliopiston joukkueessa kansansuosioon räjähtävillä otteillaan noussut Williamson ehti pelata Pelicansissa neljä harjoitusottelua ja tehoili niissä 23,3 pistettä per peli. Hänen heittoprosenttinsa oli huikea 71.

– Meillä on laajuutta joukkueessa. Pidämme puolemme niin hyvin kuin pystymme siihen asti, kunnes hän tulee takaisin, Pelicansin takamies JJ Redick totesi joukkueen puolesta.

Lue myös:

NBA:n uunituoreen ykkösvarauksen kesäkausi ohi: loukkasi jalkaansa ottelussa, joka keskeytettiin maanjäristyksen takia

Lauri Markkanen solmi odotetun jatkosopimuksen Chicagon kanssa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat