1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NBA

NBA-seuroille satelee huonoja uutisia: nyt kärsijänä on Golden State, jonka huippuheittäjä saattaa olla sivussa koko kauden

Klay Thompson loukkaantui jo viime kauden finaalisarjassa, mutta kyseessä on todennäköisesti pitkää toipumisaikaa vaativa vamma.

Klay Thompson loukkasi polvensa finaalisarjassa Toronto Raptorsia vastaan. Kuva: Getty Images

NBA-koripalloliigan viime vuosien suurjoukkue Golden State Warriors joutunee pelaamaan koko kauden ilman toista kärkitähteään. Torstain vastaisena yönä Suomen aikaa kautensa aloittavan Warriorsin valmentaja Steve Kerr kertoi tiistaina, että takamies Klay Thompson ei välttämättä pelaa peliäkään alkavalla kaudella.

Viime kaudella 21,5 pisteen keskiarvolla nakuttanut Thompson loukkasi polvensa viime kauden finaalisarjassa, jonka Warriors hävisi Toronto Raptorsille. Aiemmin oli arvioitu, että Thompson saattaisi palata pelikentille tämän kauden runkosarjan loppuvaiheisiin.

– On epätodennäköistä, että hän pelaa tällä kaudella. Tuollainen polvivamma vie yleensä vuoden, ja jos niin on myös Klayn tapauksessa, se merkitsee koko kautta, Kerr totesi.

Viiden viime kauden aikana kolme mestaruutta voittanut ja kahdesti finaalit hävinnyt Warriors joutuu kauteen supertykki Stephen Curryyn luottaen. Thompsonin ohella joukkue menetti Kevin Durantin, joka lähti kolmen Warriors-kauden jälkeen Brooklyn Netsin riveihin.

Lue myös:

NBA:n ykkösvarauksen polvivamma vaati leikkaushoitoa – on sivussa kauden avauskuukaudet

Leikkauksesta toipuva NBA-supertähti Kevin Durant jättää Golden Staten ja siirtyy itärannikolle

NBA:n hallitsevan mestarin loukkaantunut pistelinko haluaa kentälle, mutta valmentaja puntaroi riskejä kolmannen finaalin alla – "Olisi todella raskasta, jos en pystyisi pelaamaan"

Lauri Markkanen solmi odotetun jatkosopimuksen Chicagon kanssa