Suora

  • Parayleisurheilun MM, kuudes kilpailupäivä
  • Kuudes kilpailupäivä
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Vahvistus: Mestarivalmentaja Jani Honkavaara SJK:n peräsimeen

Seinäjoen SJK tavoittelee menestystä Jani Honkavaaran johdolla.

Veikkausliiga
Jani Honkavaara kuvassa
Jani Honkavaaran tie vie Seinäjoelle. Lehtikuva / Timo Aalto

Kuopion Palloseuran jalkapallon Suomen mestariksi valmentanut Jani Honkavaara siirtyy Seinäjoen Jalkapallokerhon peräsimeen. 43-vuotiaan Honkavaaran SJK-pesti on kaksivuotinen ja siihen sisältyy optio kolmannestakin kaudesta.

Honkavaara luotsasi kuopiolaisia kolmen kauden ajan ja valmensi kuopiolaiset kaikilla kausilla mitaleille. Vuonna 2017 KuPS ylsi SM-hopealle, vuosi sitten pronssille ja tänä vuonna mestaruuteen.

Seinäjoella syntynyt Honkavaara sanoo, että valmennustyöt kotikaupungissa ovat pyörineet hänen ajatuksissaan jo pitkään.

– Olen leikkinyt monta kertaa ajatuksella palata Seinäjoelle. Tuntuu hyvältä, mutta samalla myös oudolta, kun olen ollut parikymmentä vuotta poissa täältä. Mutta edelleen lakeuksien näkeminen tuntuu sielussani, Honkavaara kuvaili mietteitään.

SJK:n valmentajan pesti on ollut viime vuosina hyvin tuulinen paikka.

Talvella 2017 erotetun Simo Valakarin jälkeen SJK:n peräsimessä ovat käyneet Sixten Boström, Manuel Roca, Tommi Kautonen, Alexei Eremenko Senior ja Brian Page, joka on ottanut pestin vastaan kahdella eri kerralla.

– Keskusteluissa vakuutuin seuran tavoitteista. Kokonaisuus ratkaisi. En ole miettinyt sitä, että SJK:sta saa helposti potkut. Olen täällä seuraavat kolme vuotta, jos ei ihmeitä tapahdu, Honkavaara lataa.

SJK:n kausi päättyi vaatimattomaan yhdeksänteen sijaan.

– Potentiaali pitää osata hyödyntää. En osaa sen tarkemmin sanoa, miksi SJK ei ole menestynyt viime vuosina. Se on varmasti monen asian summa. Viime kausi pitää analysoida tarkemmin ja kääntää katse tulevaan.

Lue lisää:

HS: Jani Honkavaarasta SJK:n päävalmentaja

KuPS on jalkapallon Suomen mestari! 43 vuoden mittainen odotus päättyi

Päävalmentaja Jani Honkavaara tiesi jo ensihetkistä lähtien, että KuPS voittaa: "Interillä ei ollut mitään palaa tänään"

Kommentti: Kuopiossa juhlitaan historiallista Suomen mestaruutta – Jani Honkavaaran värisuora on perinteinen kasvutarina

Soihdut roihusivat, laulu raikui ja satoja ihmisiä torilla keskellä yötä – katso, miltä näyttivät mestaruusjuhlat 43 vuoden tauon jälkeen Kuopiossa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat