1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. käsipallo

Suomelle täpärä tappio isäntäjoukkue Israelille käsipallon MM-karsinnoissa

Suomen miesten käsipallomaajoukkue kärsi tappion MM-karsintojen avausottelussaan Israelissa.

Max Granlund arkistokuvassa. Kuva: AOP

Suomen miesten käsipallomaajoukkue hävisi MM-karsintojen ensimmäisen ottelunsa Israelissa. Isäntämaata vastaan Tel Avivissa pelattu tiukka ottelu päättyi Israelin hyväksi maalein 33–32.

Ottelu oli tärkeä virstanpylväs Suomen miesten maajoukkueelle, sillä se oli maajoukkueen historian 500:s maaottelu.

Israel aloitti ottelun Suomea vahvemmin ja repi ensimmäisellä puoliajalla jo seitsemän maalin kaulan. Suomi pääsi peliin mukaan ja Israel johti jakson jälkeen 21–16. Toisella puolituntisella Suomi kiri hanakasti, mutta jäi lopulta yhden maalin päähän jättipotista.

– Toiselle puoliajalle saimme kohtalaisen aloituksen, mutta sitten Israel pääsi taas repäisemään. Jatkoimme kuitenkin työntekoa emmekä luovuttaneet missään vaiheessa. Harmi, ettei se tällä kertaa riittänyt, Suomen päävalmentaja Ola Lindgren kertoi tiedotteessa.

– Halusimme luonnollisesti voittaa ja täytyy olla pettynyt, ettemme siinä onnistuneet, mutta toisaalta olemme keskinäisessä vertailussa edellä, jos voitamme kotona useammalla kuin yhdellä maalilla.

Suomen joukkueessa tehokkaimpina ahkeroivat Max Granlund kahdeksalla, Nico Rönnberg seitsemällä ja Benjamin Helander viidellä maalillaan. Maalipisteille pääsivät myös Teemu Tamminen (3), Fredrik Forss (2), Richard Sundberg (2), Roni Syrjälä (2), Miro Koljonen (1), Robin Sjöman (1) ja Ian Martin (1).

Suomi pelaa seuraavan MM-karsintaottelunsa Riihimäellä sunnuntaina 27. lokakuuta Kyprosta vastaan.

Lue myös:

Suomen käsipallomiesten MM-karsintataival käyntiin Israelissa – "Ei tästä kävelemällä mennä jatkoon"

Käsipallon Mestarien liigan uudistus kirpaisee Suomea pahasti – Cocksin huippupeleistä kannattaa nauttia nyt!

Riihimäkeläinen moukari- ja rallimies rakensi käsipalloilijan paratiisin – laittoi neljä miljoonaa euroa uuteen halliin: "Kun on hölmö yrittäjä, ainahan sitä haluaa parempaa"