1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NHL

Mikko Rantasen toipumisaikataulu vielä epävarma – "Lähipäivien edistysaskeleet kertovat paljon"

Colorado Avalanchen suomalaishyökkääjä kärsii alaraajavammasta.

Kuva: Getty Images

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Colorado Avalanchessa pelaava Mikko Rantanen saattaa olla sivussa viikkoja alaraajavamman takia, Coloradon päävalmentaja Jared Bednar kertoi keskiviikkona.

Suomalaishyökkääjä väänsi jalkansa maanantaina St. Louis Bluesia vastaan pelatun ottelun toisessa erässä. Videon loukkaantumisesta voi katsoa tästä jutusta.

Valmentaja Bednarin mukaan Rantasen tilanteeseen saadaan lisätietoa ensi viikon alussa.

– Lähipäivien edistysaskeleet kertovat paljon. En usko, että kyseessä on 4–6 viikon loukkaantuminen. Toivomme, että hän palaa paljon aikaisemmin. Mutta meidän pitää seurata, miten hän voi ja minkälaisia harjoituksia hän pystyy tekemään lähipäivinä, Bednar sanoi.

– Olemme siinä vaiheessa kautta, että haluamme hänen olevan täysin terve kaukaloon palatessaan, mutta emme halua hänen olevan poissa liian pitkään. Siinä on hieman tasapainoteltavaa, Bednar pohti.

Viisi maalia ja seitsemän syöttöpistettä tällä kaudella kirjauttanut Rantanen on joukkueensa jaetusti tehokkain pistemies Nathan McKinnonin kanssa.

– Mikko on yksi NHL:n parhaista pelaajista. Sellaisen menettäminen on kova paikka. Me emme pysty korvaamaan häntä, mutta hän loukkaantui myös viime vuonna ja pystyimme haalimaan joitakin voittoja. Toivottavasti pystymme sinnittelemään, kunnes hän palaa, McKinnon sanoi.

239 NHL-ottelua pelannut Rantanen oli viime keväänä sivussa ylävartalovamman takia kahdeksan ottelun ajan. Näistä otteluista Colorado voitti viisi.

Lue myös:

Näin Mikko Rantanen loukkaantui – jalka petti alta harmittoman näköisessä tilanteessa