1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NHL

Filppulan Detroitin tappiokierre syvenee, Ottawa voitti häntäpään kamppailun

Tampa Bay löi Pittsburghin viime hetken maalilla.

Tampa Bay Lightningin puolustaja Victor Hedman upotti Pittsburghin. Kuva: Getty Images

Detroit Red Wingsin huono alkukausi jääkiekon NHL:ssä jatkuu. Detroit kärsi vieraskaukalossa 2–5-tappion toiselle häntäpään joukkueelle Ottawa Senatorsille ja hävisi näin jo kuudennen perättäisen ottelunsa.

Itälohkon jumbojoukkue Ottawa puolestaan laittoi poikki neljän tappion putkensa. Detroit on itälohkossa kolmanneksi viimeisenä.

Detroit nousi Ottawassa toisen erän alussa tappiolta 2–1-johtoon tekemällä kaksi maalia kahdessa minuutissa. Ottawa oli kuitenkin palannut johtoon jo kaksi minuuttia myöhemmin. Anthony Duclair teki Senatorsille kaksi maalia.

Detroitin Valtteri Filppula pelasi 18 minuuttia ilman tehoja.

Red Wings kuului pitkään NHL:n kestomenestyjiin, mutta nyt joukkue on jäänyt kolmena perättäisenä keväänä ulos pudotuspeleistä, eivätkä näkymät tällekään kaudella ole aurinkoiset.

Tampan ruotsalaispakki Hedman ratkaisi ottelun viime minuutilla

Kierroksen toisessa ottelussa Tampa Bay Lightning kukisti Pittsburgh Penguinsin kotonaan 3–2 ja nousi itälohkossa 11. sijalta seitsemänneksi.

Viime kaudella NHL:n runkosarjan voittoennätyksen tehnyt Tampa Bay ei ole tällä kaudella yltänyt vielä aivan samanlaiseen lentoon, mutta Pittsburghia vastaan se nousi makealla tavalla tappioasemasta voittoon.

Penguins johti toisella erätauolla 2–1, mutta Cedric Paquette tasoitti, ja ottelun viimeisellä minuutilla Victor Hedman iski ylivoimalla kotijoukkueen voittomaalin.

Kolmannen perättäisen tappionsa kokenut Pittsburgh jatkaa itälohkossa viidentenä, pisteen Tampa Bayn edellä.

Lue myös:

Mikko Rantasen toipumisaikataulu vielä epävarma – "Lähipäivien edistysaskeleet kertovat paljon"

Hannu Jortikka pyörittelee päätään TPS:n suhmuroinnille: "Valmentaja jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunut, ja ollaan sarjan hännillä"