Mika Kallio jäi ilman tehdaskuljettajan sopimusta – nähdäänkö suomalaiskuskia ensi kesänä KymiRingillä?

36-vuotiaan Mika Kallion tulevaisuus on vielä epäselvä. Varmaa kuitenkin on, että hän ei ole ensi vuonna KTM:n kisakuljettajien joukossa.

Mika Kallio ajaa viikonloppuna Australiassa. Kuva: Getty Images

Ratamoottoripyöräilyn MotoGP-talli KTM julkisti ensi kauden kisakuskinsa torstaina. Menestystä KTM:llä ensi kaudella tavoittelevat eteläafrikkalainen Brad Binder ja espanjalainen Pol Espargaro. Alkukaudesta KTM:n testikuljettajana toiminut ja loppukaudesta kisakuljettajaksi nostettu Mika Kallio jäi ilman sopimusta.

36-vuotias Kallio siirtyi KTM:n testikuljettajan roolista kisakuljettajaksi syyskuussa. Hänet nostettiin itävaltalaistiimin tehdaskuljettajaksi, kun KTM:n ja Johann Zarcon tiet erkanivat. Viime viikonloppuna Kallio ajoi kauden ensimmäiset MM-pisteensä, kun hän ajoi Japanissa 14. sijalle.

Vielä on epäselvää, jatkaako Kallio tallissa testikuljettajan roolissa. Hänen nykyinen sopimuksensa KTM:n testikuljettajan töistä kattaa tämän vuoden.

On myös mahdollista, että suomalaiskuski saa ensi vuonna villin kortin joihinkin MM-osakisoihin. Ensi kesänä Iittiin valmistuneella KymiRingin moottoriradalla kilpaillaan MM-sarjan osakilpailu 10.–12. heinäkuuta.

24-vuotias Binder on Moto3-luokan maailmanmestari vuodelta 2016. Tällä kaudella hän on ajanut KTM Ajo -tallin pyörällä Moto2-luokassa. Hän on kilpaillut MM-sarjassa vuodesta 2015 lähtien. Ensi kaudella hän ajaa kuninkuusluokassa ensimmäistä kertaa.

28-vuotias Espargaro on ajanut KTM-tallissa vuodesta 2017 lähtien. MotoGP-sarjassa hän on ajanut vuodesta 2014 lähtien.

Tulevana viikonloppuna MotoGP-sarjassa kilpaillaan Australiassa.

Lue myös: