Suora

  • Urheilustudio 6.12.
  • Alppihiihdon MC: Santa Caterina, miesten suurpujottelun 1. lasku
  • Santa Caterina, miesten suurpujottelu, 1. lasku
  • Rallin MM Monza - EK 15 - live
  • Urheilustudio 6.12.
  • Monza, EK 15
  • Urheilustudio 6.12.
  • Urheilustudio: Rallin MM
  • Monza, Power Stage live
  • Monza, Power Stage live

Lauri Markkanen kuuli vasta puhelimessa yltäneensä Michael Jordanin tasolle – "Nyt sain vähän näytettyä, mitä pystyn tekemään kentällä"

Chicago Bullsin Lauri Markkanen kertoo, että kesällä harjoitusohjelmaan kuului ylimääräisiä juoksutreenejä.

NBA
Lauri Markkanen kuvassa
Lauri Markkanen oli heti vireessä kauden avauksessa.AOP

Lauri Markkasen, 22, kausi koripallon NBA:ssa alkoi pisteiden valossa heti ällistyttävällä tavalla. Chicago Bullsin suomalaispelaaja upotti 35 pistettä ja merkkautti 17 levypalloa, kun Bulls taipui niukasti Charlotte Hornetsille 125–126.

Samanlaisen kauden avauksen Bulls-paidassa nakutti viimeksi mies nimeltään Michael Jordan vuonna 1995. Tämän Markkanen sai tietää vasta puhelimessa.

– En edes tiennyt tuosta. Kivalta kuulostaa, mutta eipä hirveästi lohduta, koska hävisimme, Markkanen kertoo Yle Urheilulle.

Markkanen oli sekä pisteiden että levypallojen määrässä mitattuna kentän paras pelaaja ja selkeä joukkueensa ykköstykki.

– En mitään ylimääräistä yrittänyt. Kyllähän se on siistiä nähdä, että pystyy pelaamaan tässä sarjassa. Nyt sain vähän näytettyä, mitä pystyn tekemään kentällä.

"Ei saisi tapahtua sellaista"

Mainiosta kauden avauksesta ja muhkeasta pistepotista huolimatta Markkanen antoi itselleen myös risuja. Yhdellä pisteellä hävitty peli sekä pari missattua vapaaheittoa ja pieni takkuilu kolmen pisteen heitoissa olivat vielä kirkkaasti Markkasen mielessä.

– Olisin voinut pelata aika paljon paremmin. Heitto ei oikein kulkenut. Tuli kaksi missattua vapaaheittoa, ei saisi tapahtua sellaista, Markkanen harmittelee.

MArkkanen
Lauri Markkanen iski Hornetsia vastaan 35 pistettä.Getty Images

Eniten Markkasta potutti kirvelevän tappion jälkeen, ettei joukkue pystynyt kentällä toteuttamaan niitä asioita, mitä piti.

– Tulimme hyvällä asenteella ja olemme paiskineet kovasti hommia, siksi tämä on pettymys. Kausi on onneksi pitkä ja meillä on aikaa laittaa asiat kuntoon. Näin me teemme, Markkanen alleviivaa.

Kesän treeni tarttunut Markkaseen hyvin

Kolmatta kauttaan NBA:ssa pelaavalle Markkaselle kesän harjoittelu oli onnistunut. Harjoittelu oli kovaa ja ohjelmaan kuului myös ylimääräisiä kuntotreenejä.

– Sen lisäksi tuli paljon vietettyä punttisalilla ja kentällä, Markkanen kertoo.

Markkasen saa innostumaan Washingston Wizardsista Bulls-miehistöön siirtynyt Tomas Satoransky. Tšekkiläisen kanssa sävel löytyi heti välittömästi parketilla ja myös sen ulkopuolella.

– Hänen kanssa on hyvä pelata. Tultiin heti ensimmäisestä vaihdosta toimeen. Hän on tosi hyvä pelaaja ja vieläpä hieno ihminen kentän ulkopuolella.

NBA on pelaajalle hurjaa vientiä. Markkanen oli jo ehtinyt Pohjois-Carolinasta Memphisiin, kun mies vastaili Yle Urheilun kysymyksiin. Kiertäminen peleistä toiseen onkin Markkasen mukaan rankkaa.

– Raskasta se on, että olemme koko ajan eri kaupungissa. Hotellikuolemaa on paljon ja joudun olemaan perheestä erossa. Mutta kun pääsee pelaamaan joka ilta maailman parhaiden kanssa, niin on se sen arvoista, Markkanen päättää.

Lue myös:

Markkanen nakutti kauden avauspelissä NBA-uransa parhaat lukemat – "Minulla on hyvä itseluottamus pallon kanssa"

Kommentti: Lauri Markkanen tykitti häkellyttävällä tavalla ennätyspisteet Michael Jordanin silmien edessä – tälläisella dominoinnilla tulisi kutsu tähdistöpeliin

Kommentti: Lauri Markkasen pitäisi olla itsekkäämpi – Bullsilla on nyt paremmat mahdollisuudet menestyä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat