Hyppää sisältöön

Rene Rinnekankaan nilkka murtui – "Kyllä tästä vielä nilkka saadaan"

Rene Rinnekankaan murtunut nilkka ei vaadi leikkausta.

Rene Rinnekangas teki harjoituksissa arviointivirheen. Kuva: Sean M. Haffey / Getty Images

Lumilautailija Rene Rinnekangas on loukkaantunut Italiassa pidetyllä maajoukkueleirillä. Hänen nilkkansa murtui, jonka johdosta hän on poissa mäestä useamman viikon.

– Totta kai harmittaa kovasti, mutta näitä sattuu ja ne ovat osa lajia. Nyt otetaan kaikki irti tästä ajasta ja laitetaan kroppa ja pääkoppa parempaan kuntoon. Eiköhän tästä tulevaisuudessa irti saada paljon ja mäkeen tullaan entistä vahvempana, Rinnekangas totesi Lumilautaliiton tiedotteessa.

Nilkka ei vaadi leikkausta.

– Rene tuli hypystä alas huonosti etukantille, jolloin nilkka vääntyi. Valitettavasti tilanteen seurauksena nilkka murtui. Murtuma on onneksi sen verran hyvässä asennossa, ettei vaadi leikkausta. Odotettavissa on parin kuukauden toipumisaika, maajoukkueen lääkäri Klaus Köhler kommentoi Lumilautaliiton tiedotteessa.

Tapaturma johtui pienestä arviointivirheestä.

– Hyppyristä lensin pitkälle. Arvioin väärin vauhdit ja spinni pyöri yli ja tulin vähän odotettua pidemmälle. Aluksi luulin, että kyseessä on skeittaamisesta tuttu nilkan nyrjähdys. Kun turvotus ei laskenutkaan, niin soittelin fysiovalmentajallemme ja lääkärillemme. Kuvien jälkeen selvisi, että siellä oli murtuma, Rinnekangas kertasi.

– Muutama viikko mennään eteenpäin, niin voin alkaa tekemään asioita. Hyvällä lykyllä kolmen viikon päästä pääsee jo vähän kurvailemaan. Kyllä tästä vielä nilkka saadaan, Rinnekangas totesi.

Rinnekankaalta jää loukkaantumisen vuoksi väliin ensi viikolla Italian Modenassa laskettava big airin maailmancupin kilpailu.

Rinnekangas kilpaili Suomen olympiajoukkueessa 2018 Etelä-Koreassa slopestylessä ja big airissa.

Lue myös: