Suora

  • Sim racing: Kaikkien Aikojen Rallicross-sarja, 1. osakilpailu
  • Urheiluruutu

Juventuksen osakkeenomistajat kehittävät seuraa nyt lähes pohjoiskorealaisella yksimielisyydellä – italialaisjätti luottaa Cristiano Ronaldon vetovoimaan

99,97 prosenttia äänensä antaneista Juventuksen osakkeenomistajista oli samaa mieltä seuran suunnasta.

Ulkomaiden jalkapallo
Cristiano Ronaldo Juventus
Cristiano Ronaldon houkuttavuuteen luotetaan Juventus-johdossa. Rex Features / AOP

Jalkapalloseura Juventuksen omistajat ovat valmiita pumppaamaan seuraan 300 miljoonaa euroa lisää rahaa, jotta italialainen jalkapallojätti kasvaisi maailmanlaajuiseksi. Juventuksen esikuvia ovat Real Madrid, Barcelona ja Manchester United.

– Meidän pitää ajatella tätä kautta nollavuotena. Meillä pitää olla tahtoa ja päättäväisyyttä tehdä suuria suunnitelmia, Juventuksen puheenjohtaja Andrea Agnelli tiivisti seuran omistajien kokouksessa Torinossa.

Juventuksen kansainvälinen tunnettavuus pomppasi eri lukemiin, kun seura hankki viime vuonna portugalilaisen supertähden Cristiano Ronaldon. Pelipaitamyynti kasvoi muun muassa Aasian markkinoilla, sillä Ronaldo on yksi jalkapallon vetonauloista.

Agnelli toivoo, että Ronaldo palkittaisiin joulukuun alussa Kultaisella pallolla parhaana eurooppalaisseurassa pelaavana pelaajana. Kuudes vastaava palkinto olisi hyvää mainosta myös seuralle.

Italian suurimman asema ei riitä

Juventus satsaa kasvuun viiden vuoden aikajänteellä. Tulevaisuuden suunnitelmat varmistuivat lähes yksimielisellä päätöksellä. Linjauksen takana oli 99,97 prosenttia Torinoon kokoontuneista osakkeenomistajista. Omistajia eivät pelottaneet edes aiemmat tappiot. Viime kaudella Juventus jäi 39,9 miljoonaa euroa miinukselle.

Agnellin mukaan 300 miljoonaa euroa tuntuu Italian mittakaavassa valtavalta, mutta Juventus haluaa samalle viivalle Euroopan suurseurojen kanssa. Juventus on hallinnut Italian liigaa, mutta se ei ole voittanut Mestarien liigaa sitten vuoden 1996.

– Juventus on Italian suurin, mutta vain yksi suurista Euroopassa. Englannin, Espanjan ja Saksan suurseurojen liikevaihto on puolen miljardin ja miljardin välillä, Agnelli totesi.

Kesäkuun lopussa päättyneellä tilikaudella Juventuksen liikevaihto oli 494,4 miljoonaa euroa, jossa oli 20 prosentin kasvu edelliskauteen verrattuna. Tappiot tuplaantuivat 19,2 miljoonasta lähes 40 miljoonaan.

Lue myös:

Ennakkosuosikeilla oli yllättäviä vaikeuksia Mestarien liigassa – Dybala kampesi Juventuksen kuilusta, Tottenham-manageri Pochettinon murskavoitto näpäytti arvostelijoita

Cristiano Ronaldo juhli hattutemppuaan kyseenalaisella tuuletuksella ja mahtaili itsevarmana: "Tämän takia Juventus osti minut"

Naapuritkin hehkuttavat Huuhkajia! Teemu Pukkia verrataan Norjassa Cristiano Ronaldoon – Ruotsissa puhutaan "unelmatilaisuudesta"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat