Hyppää sisältöön

Neljänkympin kriisi ei iskenyt viime viikon synttärisankari Räikköseen

Kimi Räikkönen toivoo, että Suzukan rengasongelmat ovat taakse jäänyttä elämää.

Kimi Räikkönen Kuva: Getty images

Kimi Räikkönen ajaa viikonloppuna ensimmäisen formula 1 -kilpailunsa nelikymppisenä. Räikkönen täytti tasalukuja viime viikolla, 17. lokakuuta, ja kertoi viettäneensä mukavat syntymäpäiväjuhlat perheen ja ystävien seurassa.

Räikkönen on F1-kuljettajien ikähaarukassa omassa kastissaan, sillä harva viihtyy lajissa yhtä pitkään.

– Ajamisen puolesta tämä viikko ei tunnu yhtään erilaisemmalta kuin viime viikko. Ikä on vain numero, eikä sitä yhtäkkiä vaan muutu vanhemmaksi. Kuulostaahan se 40 erilaiselta, mutta ei se ole sen kummempaa, Räikkönen tuumasi.

Hän ei pidä ikäkysymystä autourheilussa merkittävänä. Hän ajaa niin kauan kuin nauttii ajamisesta.

– Jos en nauti, keksin kyllä muuta tekemistä elämääni.

Alfa Romeo -talliltaan Räikkönen toivoo parempaa, sillä hyvät kisat ovat ajamisen suola.

- Ajamiseen kuuluu silti se, että kisat menevät joskus huonosti. Ne eivät saa minua vihaamaan tai pitämään ajamisesta enemmän, mutta totta kai kisaaminen on tylsempää, jos ei onnistu, Räikkönen kuvasi.

Poika Robin karting-kuskina

Kimi Räikkösen poika Robin on jo aloittanut autourheiluharrastusta kartingin parissa. Räikkösen mukaan poika on ollut radalla kymmenkunta kertaa. Poika saa jatkaa ajamista niin kauan kuin ajaminen huvittaa.

– Vanhempana sitä tietysti huolestuu, ettei lapsi vain loukkaa itseään. Lapset ovat vielä niin pieniä ihmisiä, Räikkönen sanoi.

Edellisessä F1-kilpailussa Suzukassa Räikkönen jäi 14:nneksi rengasongelmien takia.

- Toivottavasti olemme löytäneet ratkaisun Japanissa koettuihin pulmiin. Ajaminen tuntui siellä hyvältä vain pehmeillä renkailla. Yhdessäkään aiemmassa kisassa tällä kaudella renkaiden kanssa ei ole ollut noin paljon murhetta.

Lue myös

Katkeaako Bottaksen takaa-ajo? Hamilton ei aio hosua, vaikka hän voikin ratkaista mestaruuden Meksikossa