Suora

  • Elävä arkisto esittää

Kaapo Kakko sai näyttöpaikan ykkösnyrkissä, tolppaan kilauttaneen suomalaistulokkaan itseluottamus rapistumassa – "Kauden alku ei ole ollut sellainen, mitä odotin"

Kaapo Kakkoon kohdistui suuret odotukset ennen NHL-kauden alkua. Kakko ei ole toistaiseksi onnistunut lunastamaan odotuksia. Kakko myönsi Yle Urheilulle, että hänen itseluottamuksensa ei ole kovin korkealla.

NHL
Kaapo Kakko taistelee kiekosta.
Kaapo Kakko oli torstaina kentällä kahden takaiskumaalin aikana. Getty Images

New York Rangersin tulokashyökkääjä Kaapo Kakko pelasi Rangersin ykköskentässä kaksi erää torstain kotipelissä Buffalo Sabresia vastaan. Ykkösvitjassa Mika Zibanejadin ja Chris Kreiderin kanssa pelannut Kakko jäi Rangersin 6–2-voitossa ilman tehopisteitä.

Lähes 12 minuuttia jääaikaa kirjannut Kakko oli jäällä Buffalon molempien maalien aikaan.

Voitto päätti Rangersin viiden ottelun mittaisen tappioputken. Tappio oli mainiosti kautensa aloittaneelle Buffalolle ensimmäinen neljään otteluun.

Kakko ei ollut kovin tyytyväinen omaan suoritukseensa, mutta iloitsi joukkueen makeasta voitosta.

– Viiden tappiollisen ottelun jälkeen ei ollut helppoa pelata. Se oli hieno voitto. Uskon, että homma lähtee tästä käyntiin, Kakko kommentoi Yle Urheilulle.

Kakko on pelannut nyt kahdeksan ottelua NHL:ssä tehoin 1+1. Kakko on pääasiassa pelannut Rangersin kolmosvitjassa, mutta nyt hän pääsi pelaamaan kaksi ensimmäistä erää ykkösnyrkissä.

– Omasta pelistä ei ole kauheasti sanottavaa. Tänään emme oikein saaneet pidettyä kiekkoa hyökkäyspäässä pitkiä jaksoja. Siinä oli muutamia paikkoja. Se ei ollut hyvä, että meidän ollessa jäällä omissa soi kaksi kertaa, Kakko harmitteli.

Kaapo Kakko taklaa.
Kaapo Kakko taklasi Buffalo-pelissä kaksi kertaa.Getty Images

– Kolmannessa erässä tehtiin pieniä ketjumuutoksia ja palattiin normaaliin, Kakko kertasi.

Kakon alkukausi on ollut hankala, sillä ketjukaverit ovat vaihtuneet tiuhaan ja suomalaistulokkaan vastuu on välillä jäänyt vähäiseksi. 18-vuotiaan pelihuumori on selvästi ollut koetuksella.

– Sitä yritetään jaksaa päivästä toiseen – pelejä tulee aika nopeaan tahtiin. Toivottavasti tämä kääntyy ja peli alkaa taas kulkemaan, Kakko sanaili.

– Kauden alku ei ole ollut sellainen, mitä odotin. Olen saanut näyttöpaikkoja, mutta peli ei ole oikein kulkenut. Toivottavasti saan vielä jatkaa. Kyllä tässä on vielä pelejä edessä. Itseluottamus ei ole tällä hetkellä katossa.

Tyhjä maali odotti, tolppaan kilahti

Kakolla oli kolmannessa erässä oiva paikka kakkosylivoimassa, mutta suomalainen kilautti tolppaan.

– Tänäänkin minulla oli aika hyvä paikka, kun edessä oli tyhjä maali ja löin tolppaan. Olen aika varmasti tuollaisista paikoista aikaisemmin laittanut sisään.

Kakko ei ole vielä täysin tottunut Pohjois-Amerikan pieniin kaukaloihin.

– Peli on NHL:ssä vähän toisenlaista. Pitää yrittää kehittyä koko ajan. Vähän on ollut totuttelua tämä alku. Uusi sarja ja maa – kaikki on aikalailla uutta. Olemme voittaneet tähän mennessä kolme ottelua kahdeksasta. Voitot ovat olleet tähän asti parhaita juttuja, Kakko sanoi.

Kakon mukaan kauden alku on ollut hankala koko joukkueelle.

– Ei minun tsemppaaminen ole ollut mitään erityistä, kun koko joukkueeseen on yritetty saada positiivista fiilistä. Peli ei ole kulkenut koko joukkueella. Tänään saimme tähän muutoksen, kun voitimme runsasmaalisesti. Tästä on hyvä jatkaa, Kakko päätti.

Lue myös:

Kommentti: Kaapo Kakon pelihuumori on kovalla koetuksella New Yorkin isoissa valoissa: ketjukaverit vaihtuvat kuin sukat

Suomalaiset onnistuivat NHL:ssä laajalla rintamalla: Aho, Armia ja Salomäki osuivat, Rinteelle nollapeli ja Barkovilla neljän pisteen ilta

Minnesota Wild tekee kivuliasta kuolemaa, kun sen avainpelaajat homehtuvat pystyyn – vastapainoa Änärikirjeessä tarjoaa suomalaistulokkaan alkukausi, jollaista ei ole nähty yli 20 vuoteen

Kaapo Kakko nostettiin New York Rangersin ykkösketjuun – "Pelaan huonoa kiekkoa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat