Testikuskin paikalle palaava Mika Kallio harmittelee tallinsa päätöstä: "Pystyisin tuomaan parempia tuloksia ensi vuonna kuin tulokaskuljettajat"

Ensi vuonna KTM:n testikuljettajaksi palaava Kallio olisi halunnut jatkaa nykyisessä pestissään.

Mika Kallio ajaa loppukauden vielä kisakuskina. Kuva: AOP

Ratamoottoripyöräilijä Mika Kallio palaa MotoGP-luokassa kisaavan KTM:n testikuljettajaksi ensi kaudella. Australiassa kauden neljänteen osakilpailuunsa valmistautuva Kallio ajaa tallin kisakuskina kuitenkin sovitusti kuluvan MM-kauden loppuun.

KTM julkisti ensi kauden kisakuskinsa torstaina, ja loppukaudesta kisakuljettajaksi nostettu Mika Kallio jäi ilman sopimusta. Menestystä KTM:llä ensi kaudella tavoittelevat eteläafrikkalainen 24-vuotias Brad Binder ja espanjalainen 28-vuotias Pol Espargaro.

– Harmittaa, ettemme päässeet yhteisymmärrykseen siitä, että olisin ollut KTM:n kisakuski ensi vuonna. Minulla jatkuvat testikuskin hommat, joita olen tehnyt jo pidempään. Olen myös korvaava kuski, jos jollekin kisakuskille tapahtuu jotakin, Kallio sanoo Suomen Moottoriliiton tiedotteessa.

Kallio on toiminut KTM:n testaajana jo vuodesta 2016 lähtien. Kallio ajoi kauden ensimmäiset MM-pisteensä viime viikonloppuna, kun sijoittui Japanissa sijalle 14.

– KTM:llä oli periaatepäätös, että he ottavat nuoren kuskin. Olen itse 36-vuotias, mutta uskon, että pystyisin tuomaan parempia tuloksia ensi vuonna kuin tulokaskuljettajat. Lisäksi Valentino Rossi on 40-vuotiaana osoittanut, että hänenkin ikäisenään voi tehdä hyviä tuloksia, Kallio jatkaa.

Kallio oli 18:nneksi nopein MotoGP-luokan Australian MM-osakilpailun harjoituksissa perjantaina. Nopein oli espanjalainen Maverick Vinales. Lauantaina on vuorossa osakilpailun kolmannet ja neljännet harjoitukset sekä aika-ajot.

Lue myös: