Suora

  • Urheiluruutu

Testikuskin paikalle palaava Mika Kallio harmittelee tallinsa päätöstä: "Pystyisin tuomaan parempia tuloksia ensi vuonna kuin tulokaskuljettajat"

Ensi vuonna KTM:n testikuljettajaksi palaava Kallio olisi halunnut jatkaa nykyisessä pestissään.

KTM AG
Mika Kallio
Mika Kallio ajaa loppukauden vielä kisakuskina.AOP

Ratamoottoripyöräilijä Mika Kallio palaa MotoGP-luokassa kisaavan KTM:n testikuljettajaksi ensi kaudella. Australiassa kauden neljänteen osakilpailuunsa valmistautuva Kallio ajaa tallin kisakuskina kuitenkin sovitusti kuluvan MM-kauden loppuun.

KTM julkisti ensi kauden kisakuskinsa torstaina, ja loppukaudesta kisakuljettajaksi nostettu Mika Kallio jäi ilman sopimusta. Menestystä KTM:llä ensi kaudella tavoittelevat eteläafrikkalainen 24-vuotias Brad Binder ja espanjalainen 28-vuotias Pol Espargaro.

– Harmittaa, ettemme päässeet yhteisymmärrykseen siitä, että olisin ollut KTM:n kisakuski ensi vuonna. Minulla jatkuvat testikuskin hommat, joita olen tehnyt jo pidempään. Olen myös korvaava kuski, jos jollekin kisakuskille tapahtuu jotakin, Kallio sanoo Suomen Moottoriliiton tiedotteessa.

Kallio on toiminut KTM:n testaajana jo vuodesta 2016 lähtien. Kallio ajoi kauden ensimmäiset MM-pisteensä viime viikonloppuna, kun sijoittui Japanissa sijalle 14.

– KTM:llä oli periaatepäätös, että he ottavat nuoren kuskin. Olen itse 36-vuotias, mutta uskon, että pystyisin tuomaan parempia tuloksia ensi vuonna kuin tulokaskuljettajat. Lisäksi Valentino Rossi on 40-vuotiaana osoittanut, että hänenkin ikäisenään voi tehdä hyviä tuloksia, Kallio jatkaa.

Kallio oli 18:nneksi nopein MotoGP-luokan Australian MM-osakilpailun harjoituksissa perjantaina. Nopein oli espanjalainen Maverick Vinales. Lauantaina on vuorossa osakilpailun kolmannet ja neljännet harjoitukset sekä aika-ajot.

Lue myös:

40-vuotias Valentino Rossi tekee historiaa ratamoottoripyöräilyn MM-sarjassa – viikonloppuna italialaislegenda ajaa 400. GP-kisansa

Mika Kallio jäi ilman tehdaskuljettajan sopimusta – nähdäänkö suomalaiskuskia ensi kesänä KymiRingillä?

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat