Suora

  • Freestylen MC: Thaiwoo, parikumpareet
  • MM-kultajahdissa vastoin kaikkea todennäköisyyttä - raju tahto ja unelma revanssista tähtipakki My Kippilän hurjan paluun takana
  • Urheilustudio 15.12.
  • Alppihiihdon MC: Val d'Isère, miesten pujottelun 1. lasku
  • Val d'Isere, miesten pujottelun 1. lasku

Huuhkajat paljastavat: nämä kolme asiaa tekevät Markku Kanervasta voittavan valmentajan

Yksi syy Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen historialliselle menestykselle löytyy penkin takaa.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue

1

Markku Kanerva
Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

Loistava johtaja

Maajoukkueen pelaajat ovat avoimesti kehuneet päävalmentaja Markku Kanervaa ja hänen valmennustyyliään. Aikaisemmin Huuhkajien apuvalmentajana sekä lyhyitä pätkiä myös päävalmentajana toiminut Kanerva on ollut Suomen pääkäskijä yhtäjaksoisesti vuoden 2016 joulukuusta asti.

Huuhkaja-pelaajien puheissa Kanervan poikkeuksellinen tapa johtaa joukkuetta nousi esiin useaan otteeseen.

– Kanerva on loistava johtaja ja häneltä saa aina hyviä neuvoja kentällä sekä sen ulkopuolella, Huuhkajien keskikenttäpelaaja Glen Kamara kehui.

– Rive osaa pitää sopivaa kuria joukkueessa, mutta samalla hän antaa pelaajille riittävästi vapaa-aikaa sekä aikaa rentoutumiseen, Jere Uronen kertoi.

2

Markku Kanerva
Tomi Hänninen/Yle

Lajitietämys kohdillaan

Joukkueen pelaajat hehkuttavat Kanervan tapaa tarttua pieniinkin pelin yksityiskohtiin. Kanervan taito roolittaa jokainen pelaaja oikealle paikalle sai niin ikään kiitosta. Pelaajien mukaan Kanerva on taktisesti vahva valmentaja ja hänen toimintatapoihinsa kuuluvat muun muassa pitkät palaverit, joissa käydään läpi paljon juurikin peliin kuuluvia yksityiskohtia.

– Jokaisella on täysin selvänä oma roolinsa joukkueessa ja kaikki tietävät, mitä kentällä pitää tehdä, sanoi Joona Toivio.

– Markku rakentaa joukkueen taktiikan jokaisen pelaajan vahvuuksien mukaan ja se näkyy tosi hyvin peleissämme, lisäsi Toivio.

3

Huuhkajat - Armenia pelin jälkeen
Tomi Hänninen/Yle

Hyvä ilmapiirin luoja

Pelaajat ovat kehuneet joukkueen loistavaa ilmapiiriä, jonka syntymisessä myös Kanervalla on osansa. Kanerva tuntee joukkueen hyvin ja pelaajat ovat tuttuja pitkältä ajalta. Huuhkajat uskovat hyvän ilmapiirin olevan yksi suuri syy joukkueen vahvaan pelaamiseen EM-karsinnoissa.

– Rive on luonut tosi hyvän ilmapiirin joukkueeseen, jossa kaikilla on hyvä olla, Huuhkaja-puolustaja Paulus Arajuuri paljasti.

– Kanerva on tehnyt loistavaa työtä ja hän on luonut joukkueeseen turvallisen ilmapiirin, jossa pelaajat uskaltavat ottaa riskejä kentällä, kapteeni Tim Sparv päätti.

Aaro Lindqvist
kirjoittaja on Yle Urheilun TET-harjoittelija

Lue myös:

Huuhkaja-fanien EM-kisaliput saattavat olla kiven alla – Palloliitto toppuuttelee innokkaimpia: "Ei kannata vielä varata hotelleja"

Huuhkajien historiallinen EM-kisapaikka toisi Palloliitolle muhkean miljoonapotin: "Uskon, että koko buumi sataa suomalaisen jalkapallon laariin"

Asiantuntija hehkutti Huuhkajien kasvojen pesua – teki tärkeän huomion tulevaisuutta ajatellen: "Ei vain yhdentoista pelaajan joukkue"

Hyökkäämisen tehokkuus, puolustamisen tiiviys ja yleinen ilme: Huuhkajat selätti vaikeat lähtökohdat ja onnistui aivan kaikessa – "Joukkue osoitti henkisen kanttinsa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme