Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Taitoluistelija Emmi Peltosen kevät katkesi harjoituksissa sattuneeseen loukkaantumiseen – nyt toiveena terve kausi

Peltonen on kuntouttanut jalkaansa koko kesän. Hän aloittaa kautensa Riiassa marraskuun 7. päivä.

taitoluistelu
Emmi Peltonen
Emmi Peltosen kausi katkesi keväällä harmilliseen loukkaantumiseen, mutta nyt hän keskittyy tulevaan.Esa Fills / Yle

Viime kevät päättyi Emmi Peltosella harmilliseen pettymykseen, kun yksi Suomen parhaimmista naistaitoluistelijoista loukkasi nivelsiteensä treenin yhteydessä. Nyt jalkaa on kuntoutettu koko mennyt kesä, ja Peltonen odottaa innolla tulevan kauden starttia Riiassa 7. marraskuuta.

– Tosi ihana päästä taas kisajäille, sitä on nyt kauan odotettu. Olen joutunut hetken venyttämään tätä, mutta eiköhän se tästä, Peltonen kertoo Yle Urheilulle.

19-vuotias Peltonen on pystynyt treenaamaan normaalisti nyt kuukauden päivät. Hän jäi Suomeen valmentajansa Sirkka Kaipion kanssa, sillä jalan kuntoutus ja sen ylläpitäminen on helpointa hoitaa täällä. Vuodenvaihteen jälkeen Peltonen miettii, lähteekö toisen valmentajansa, sveitsiläisen Stephane Lambielin, oppiin.

Loukkaantuminen sattui harmilliseen paikkaan, sillä Peltosella oli takataskussa uudet ohjelmat ja uusia hyppyjä. Nainen oli motivoitunut ja haastoi itseään kovaa. Viime kausi oli hänen mukaansa töksähtelevä.

– Haluan nyt keskittyä enemmän tulevaan, mennä eteenpäin ja parantaa viime kaudesta. Varsinkin nyt treenaaminen on minulle tosi tärkeää ja se on ykkösprioriteettini. Haluan olla terve ja nauttia luistelusta, mitä rakastan, Peltonen nyökyttää.

Kilpailu kovenee

Alkavalle kaudelle lyhytohjelma pysyy samana, mutta vapaaohjelma vaihdettiin. Molemmat ohjelmat ovat Peltosen suosikkeja.

– Lyhärin halusin pitää vielä toisen vuoden, se on ihan minun lemppari edelleen. Vapaaohjelma on tosi kiva, naisellinen. Minulla on nyt kaksi sellaista ohjelmaa, joista tykkään tosi paljon.

Hypyt pysyvät viime kaudesta samana, ja Peltonen aikookin ihastuttaa tutuilla kolmoishypyillä ja kolmois-kolmois-yhdistelmillä. Jatkossa nainen kuitenkin haluaa jatkaa siitä, mihin hän ennen nivelsidevammaa jäi.

– Keväällä tuli tehtyä hyviä lutz-tulppeja ja haluaisin alkaa tehdä niitä taas. Haluaisin myös saada uusia kolmois-kolmois-yhdistelmiä jossain vaiheessa, Peltonen kertoo tulevista tavoitteistaan.

Emmi Peltonen
Takataskussa on uusi hyppy, ja sen Emmi Peltonen toivoo pääsevänsä näyttämään jatkossa.Esa Fills / Yle

Peltosen takana on monta kasvoa, jotka kärkkyvät paikkaa parrasvaloissa. Finlandia Trophyssa Peltosen hyvä ystävä Jenni Saarinen säväytti ja teki kaikkien aikojen kolmanneksi parhaat suomalaispisteet, jopa Peltosta paremmat.

– Tosi upeaa. Olen iloinen, että meillä on niin hyviä ja vahvoja naisluistelijoita tällä hetkellä ja että on tulossa junnuja vielä meidänkin jälkeen, Peltonen kertoo.

Arvokisapaikoista nousee varmasti kisaamaan myös EM-pronssimitalisti Viveca Lindfors, joka Peltosen tapaan ei ole vielä aloittanut kisakauttaan vanhan selkävaivan vuoksi. Se ei kuitenkaan Peltosta huoleta.

– Töitä pitää aina tehdä, en ota siitä paineita. Olen aina keskittynyt omaan tekemiseen ja sillä lailla jatkankin, luistelija naurahtaa.

Korjattu jutun otsikkoa 26.10.2019 kello 12.20.

Lue myös:

Finlandia Trophy käydään ilman kirkkaimpia suomalaishuippuja: "Varmasti jokaisen kohdalla tällä hetkellä viisas ratkaisu"

Jenni Saarinen paransi ennätystään lähes 20 pistettä! Luisteli kaikkien aikojen kolmanneksi parhaan suomalaistuloksen

Emmi Peltosen kaatuminen MM-taitoluistelussa oli todella dramaattinen – Laura Lepistö avasi tilannetta Ylen Urheilustudiossa: ”Pistelaskusysteemi on todella läpinäkyvä”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat