Hyppää sisältöön

Kenttäratsastuksen supertähti kisaa Helsingissä esteratsastuksen huippujen kanssa – kilpakumppanit määräävät uran suuntaa

Michael Jung kiertää esteratsastuksen maailmancupia, koska tallista löytyy tällä hetkellä useampikin hyvä esteratsu.

Michael Jung on voittanut urallaan EM-, MM-, ja olympiakultaa. Kuva: AOP

Helsinki International Horse Shown yksi tämän vuoden suurimmista tähdistä on kenttäratsastuksen moninkertainen EM-, MM- ja olympiavoittaja Michael Jung. Helsingin kisaan hän osallistuu nyt ensimmäistä kertaa.

– Olen kuullut paljon hyvää Helsingistä ja koko maailmancup on erittäin kiinnostava. Nautin näistä olosuhteista Suomessa nyt ensimmäistä kertaa ja toivon, että viikonvaihteesta tulee mukava.

Ratsastuksessa uusi kausi on vasta alussa. Esteratsastajille Helsinki on maailmancupin toinen osakilpailu. Kenttäratsastajana mainetta niittänyt Jung on asettanut tälle kaudelle kaksi tavoitetta, joista toinen on esteradoilla.

– Odotan hyvää vuotta, jossa on kaksi päätavoitetta: maailmancup, jossa toivon kerääväni mukavasti pisteitä ja suurin tavoitteeni odottaa heinä-elokuussa, kun edessä ovat olympialaiset.

Vaikka menestys arvokisoissa on toistaiseksi tullut kenttäratsastuksessa, antaa myös esteratsastus hänelle paljon ilonaiheita.

– Nautin molemmista lajeista ja niissä kehittymisestä. Pidän kenttäratsastuksesta ja eri hevosilla estekisoissa kiertämisestä. Erityisesti nautin kehittymisestä ja siitä, että voin tuoda hevosia mukaan voittotaisteluihin.

Kenttäratsastuksessa lajeina ovat kouluratsastus, maastorata ja rataesteet. Erinomaisena ratsastajana Jung voi kilpailla kaikissa lajeissa, mutta keskittyy nyt yksinkertaisesta syystä kenttäratsastukseen ja esteisiin.

– Olen aiemmin ratsastanut myös koulua GP-tasolla. Se vei kuitenkin paljon aikaa. Parin viime vuoden aikana minulla on ollut hyviä estehevosia. Olen vienyt niitä eteenpäin, eikä kolmen lajin treenaaminen vain enää onnistu. Siksi keskityn nyt kahteen lajiin.

Tulevaisuuden suunnasta saksalaistähti ei osaa sanoa vielä sen kummempaa. Suunnitelmiin vaikuttaa paljon se, millaisia kilpakumppaneita hän löytää.

– Nautin molemmista lajeista niin palon. Täytyy katsoa, millaisia hevosia minulla on. Nyt minulla on hyviä esteratsuja, siksi teen ison kilpailukiertueen esteillä. En tiedä, miltä viiden vuoden kuluttua näyttää. Jos minulla on hyviä hevosia kenttäratsastukseen, kilpailen enemmän siinä. Uskon, että se tulee aina vaihtelemaan.

Jung on jo yksi menestyneimmistä ratsastajista, mutta hänellä riittää haaveita uralleen. Tokion olympialaisiinkin liittyy yksi unelma.

– Todella suuri unelma olisi ratsastaa siellä myös esteillä, mutta toivon olevani mukana vähintään kenttäratsastuksessa.

Helsinki Horse Show TV2:ssa ja Areenassa lauantaina kello 15 alkaen ja sunnuntaina kello 15.20 alkaen.

Lue myös:

Hevosvoimia maailman huipulta Helsinki Horse Show'ssa

Toimistotuolista satulaan – Mikael Forstén palaa Horse Show'n pääluokkiin

Helsinki Horse Show'n osallistujalistaan kova vahvistus