Hyppää sisältöön

Lähes 40 vuotta huoltajana häärinyttä Kari Virpiötä juhlittiin komeasti Jyväskylässä – "Kaikki toiminut aina kuin junan vessa"

Jyväskylässä 4170 silmäparia seurasi HIFK-ottelun lopussa, kuinka JYP juhlisti kaukalossa arvokkaasti pitkäaikaista huoltaja Kari Virpiötä.

Kari Virpiö tuttujen JYP-kasvojen kanssa torilla. Kuva: JYPin facebook-sivusto

JYP koki pitkästä aikaa kotitappion, kun HIFK ryöväsi sarjapisteet 4–1-voitolla. Ottelu oli erityinen JYPin pitkäaikaiselle, lähes 40 vuotta huoltajana toimineelle Kari Virpiölle, jota kuskattiin ottelun lopussa kaukalossa mönkijän kyydissä.

Kiekkokansa seisoi Hippoksella ja antoi NHL:stä tutun "standing ovationin" pidetylle ja tunnetulle illan juhlakalulle.

– Eihän tuota voinut aavistaa etukäteen. Uskomaton tapahtuma, yleensä tuollaista tehdään vain pelaajille. Tämä oli tässä, tokaisi Virpiö lyhyesti tv-kameralle.

Kaudella 1980–81 JYPin palvelukseen siirtyneelle Virpiölle JYP–HIFK oli viimeinen ottelu huoltajana.

Kari Virpiö Kuva: Minna Matintupa / Yle

Maajoukkueen huoltotehtävissäkin kymmenen vuotta työskennellyt Virpiö sai pelin jälkeen IFK:n kapteenilta Lennart Petrelliltä hyvin lämminhenkiset kehut ja halaukset.

JYPin konkari Juha-Pekka Hytönen on ollut Virpiön kanssa samaan aikaan kuvioissa 15 vuotta. 38-vuotias Hytönen ei ollut vielä edes syntynyt, kun Virpiö toimi jo JYPin B-junnujen huoltajana.

– "Virppa" on hieno mies ja äärimmäisen loistava huoltaja. Ei ole ikinä tarvinnut kahdesti pyytää mitään. Riitti monesti, että vain ajatteli asiaa, niin se oli jo hoidettu ja homma toimi kuin junan vessa. Lisäksi hän on toiminut kopissa isähahmona, kuvasi Hytönen.

– Hienosti yleisö lähti tänään tapahtumaan mukaan. Oli varmasti meille kaikille ikimuistoinen hetki, iloitsi Hytönen.

Lue lisää

.
.