Myrskytuuli puhalsi MotoGP:n aika-ajot sunnuntaille – KTM-kuljettaja Mika Kallio: "Keli oli aamusta asti älytön"

Suomen KTM-kuljettaja Mika Kallio ajoi perjantain toisten harjoituksien 18:nneksi nopeimman ajan.

Jos aika-ajoa ei voida pitää sunnuntaina, kilpailuun startataan perjantain harjoitusten tulosten pohjalta. Kuvassa Mika Kallio. Kuva: Getty Images

Lauantaille kaavailtu ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan Australian kilpailun aika-ajo jouduttiin siirtämään kovan tuulen vuoksi, koska olosuhteet ajamiseen olivat liian vaaralliset. Lauantaina osa kuljettajista pääsi kolmannen harjoitussession kimppuun, mutta sääolojen vaikeuduttua harjoitukset keskeytettiin ja lopulta myös aika-ajo piti siirtää.

Aika-ajo pyritään järjestämään sunnuntaina ennen kilpailua, MotoGP tiedotti. Jos aika-ajoa ei voida pitää tuolloinkaan, kilpailuun startataan perjantain harjoitusten tulosten pohjalta.

– Oli oikea päätös siirtää aika-ajo sunnuntaille. Keli oli aamusta asti älytön. Ajamisesta ei tullut oikein mitään. Ajaminen oli vaarallista, KTM-kuljettaja Mika Kallio sanoo Suomen Moottoriliitton tiedotteessa.

Kallio ajoi perjantain ensimmäisten harjoitusten 19:nneksi ja toisten harjoituksien 18:nneksi nopeimman ajan. Kolmansissa harjoituksissa hän oli kiinni seitsemänneksi nopeimmassa ajassa ennen kuin harjoitussessio keskeytettiin. Kärkinimistä esimerkiksi Dovizioso, Danilo Petrucci ja Valentino Rossi eivät ehtineet radalle ennen keskeytystä.

Perjantaina ajetuissa ensimmäisissä harjoituksissa olosuhteet olivat kosteat, mutta kuivuivat toisiin harjoituksiin. Nopeista mutkistaan ja pitkistä suoristaan tunnettu Phillip Islandin rata on yksi kuljettajien suosikeista, mutta toisaalta se on tunnettu myös oikuttelevista sääoloistaan.

Harjoitusten tulosten perusteella paalupaikan saisi Yamahan Maverick Vinales ennenDucatin Andrea Doviziosoa ja Hondan Cal Crutchlowia. Maailmanmestaruuden jo varmistanut Marc Marquez lähtisi kuudennesta ruudusta.

Lisätty Kallion kommentit kello 12.29 ja muokattu otsikkoa.

Lue myös: