Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Digital Racing eSM 2020 -karsintasarja, 4. osakilpailu

Robert Whitaker voitti sadasosakilvan Horse show'n esteillä – suomalaisilla haastava päivä

Suomalaisista Mikael Forstén oli 29:s ja Sanna Backlund 30:s.

ratsastus
Mikael Forsten
Mikael Forsten ja Nabab's AtlantoJussi Nukari / Lehtikuva

Viiden tähden GP-esteratsastus ratkesi yhteen liian tiukkaan ajolinjaan Helsingin Horse show'n kolmantena kilpailupäivänä lauantaina. Britannian Robert Whitaker oli 160 sentin esteillä uusinnan nopein ajalla 35,89 hevosellaan Catwalk IV. Brasilian Marlon Modolo Zanotelli jäi hänestä vain yhdeksän sekunnin sadasosaa.

Kärkikaksikon ero syntyi yhdestä Zanotellin hevosen Diesel GP du Bois Madamen horjahduksesta, joka johtui ratsastajan ylikireästä kaarroksesta esteen ylityksen jälkeen.

Ruotsin Henrik von Eckermann oli Best Boy 2:lla kolmas, mutta jo 0,85 sekuntia voittajaa hitaampana.

Seitsemän ratsukkoa selvitti perusradan pudotuksitta. Kärkikuusikko ratsasti nollat myös uusinnassa. Whitaker kiitteli voitostaan vuolaasti hevostaan, jolla hän on ratsastanut kymmenen vuotta.

– Catwalkin kokemuksesta on hyötyä, kun kilpaillaan hallikauden alussa ja vielä näin ahtaalla radalla, Whitaker kertoi.

– Jäähallin rata on todella haastava, koska siinä ei ole tilaa virheille.

Whitaker on voittanut Catwalkilla muutamia viiden tähden GP-kilpailuita. Hän uskoo, että hän voi olla vahvoilla myös Horse show'n päätöspäivän maailmancupissa.

– Uskon, että meillä on hyvät mahdollisuudet huomenna. Hevonen on nyt niin terävä, Whitaker arvioi.

Suomalaisilla haastava päivä

Suomalaisista Mikael Forstén oli 29:s ja Sanna Backlund 30:s. Forsténille ja Nabab's Atlantolle kertyi 15 virhepistettä, Backlundille ja Zorro H:lle 16.

Ratsastajainliiiton puheenjohtaja Forsten palasi 160 sentin GP-tasolle seitsemän vuoden tauon jälkeen. Kisan jälkeen Forsten oli vihainen itselleen.

– Tällä tasolla sekä hevosen, että ratsastajan täytyy onnistua täydellisesti. Tänään siihen pystyi vain toinen meistä, eli Atlanto.

– Rata alkoi hyvin, mutta ennen sarjaokseria ajauduin sivuun linjalta ja lähestyminen meni karmealla tavalla pieleen. Hevonen teki kaikkensa ja suoriutui, mutta se teki varovaisen hevosen vielä varovaisemmaksi loppuradalla.

Atlanto antoi merkin omasta hermostuneisuudestaan hieman myöhemmin radalla, kun se potkaisi toisen sarjaesteen C-osuudella villisti esteen väliin. Moni luuli jo, että Forsten keskeytti suorituksensa.

– Hevonen hyppäsi niin hyvin, että se ansaitsi suorittaa maaliin asti. Minusta tuntui, että löysimmekin jälleen yhteisen luottamuksen radan loppuosalla, Forsten kertoi.

Helsingin kiekkokaukalo on maailmancupin ahtain sisäareena. Siksi se tekee kisoista erityisen vaativia.

– Tänään haastetta antoi myös se, että radalla piti muuttaa rytmiä moneen kertaan. Kun tekee yhden virheen, ei sille ole aikaa tai tilaa tehdä korjausta, Forsten mietiskeli.

Samaa mietiskeli olosuhteista kisan voittajaWhittaker, joka kisasi luokan vanhimmalla hevosella, 16-vuotiaalla Catwalkilla. Ratsukko on tehnyt töitä yhdessä jo kymmenen vuotta. Forsten sen sijaan sai 11-vuotiaan Atlanton alleen vasta tänä vuonna.

– Jos jotain hyvää pitää hakea, niin hevonen osoitti jo perjantain valmistavassa luokassa, että kuuluu tämän tason tapahtumiin. Tarvitsemme kuitenkin vielä aikaa. Ja olisi kiva, jos olisi pari tämän tason hevosta, joilla pääsisi hakemaan rytmiä viiden tähden kisoista, Forsten irvisteli.

Lue myös:

Sandra Dahlin loisti myös vapaaohjelmassa – hevosen nopea kehitys yllätti valmentaja Kyra Kyrklundin

Toimistotuolista satulaan – Mikael Forstén palaa Horse Show'n pääluokkiin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat