Mika Kallio keskeytti Australiassa, mestaruuden jo varmistanut Marc Marquez voitti taas

Mika Kallion MotoGP-kisa Australiassa päättyi kolme kierrosta ennen maalia.

Mika Kallio perjantain harjoituksissa Phillip Islandin radalla. Kuva: Getty Images

Mika Kallio joutui keskeyttämään ratamoottoripyöräilyn MotoGP-luokan Australian gp-kisan. Kallio keskeytti 17. sijalta, kun kisaa oli jäljellä kolme kierrosta.

Kallio ajoi kisassa parhaimmillaan 15:ntenä.

– Näin, että tuskin pisteille päästään, ja kun koko kilpailu oli ollut sellaista selviytymistaistelua, päätin ajaa boksiin ja unohtaa koko tämän viikonlopun, Kallio kertoi tiedotteessa.

Kisa oli 36-vuotiaalle suomalaiskonkarille kauden neljäs. Hän tuli KTM:n puikkoihin loppukaudeksi korvaamaan Johann Zarcoa, joka jätti tallin. Edellisessä kisassa Japanissa Kallio otti kauden ensimmäiset pisteensä 14. sijalla.

Kilpailun Phillip Islandin radalla voitti maailmanmestaruuden jo varmistanut Hondan espanjalainen Marc Marquez, jolle voitto oli kauden 11:s ja viides perättäinen.

Hän taisteli voitosta viimeiselle kierrokselle asti paalupaikkamies Maverick Vinalesin kanssa. Yamaha-kuski Vinales johti kisaa pitkään, mutta viimeisen kierroksen alkaessa Marquez ohitti hänet pääsuoralla. Kisaa pitkään johtanut Vinales yritti ohittaa Marquezin viimeisen kierroksen viimeisessä tiukassa jarrutuksessa, mutta menettikin pyöränsä hallinnan ja kaatui joutuen keskeyttämään.

Toiseksi ajoi britti Cal Crutchlow ja kolmanneksi kotikisassaan ajanut australialainen Jack Miller.

Marquez kapuaa kaikkien aikojen tilastossa

Marquezin uran 55:s kuninkuusluokan voitto nosti hänet kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi ohi australialaisen Mick Doohanin.

Tilaston kärjessä on 89 voitollaan MotoGP-legenda Valentino Rossi, jolle Phillip Islandin kisa oli uran 400:s gp-kisa. 40-vuotias italialainen ei ole enää aivan parhaiden vuosiensa tasolla, mutta Australiassa hän sai loistavan lähdön ja syöksyi nelosruudusta kärkeen. Rossi johti alkukierrokset, mutta valui lopulta kahdeksanneksi.

Moto2-luokan kisan voitti eteläafrikkalainen Brad Binder. MM-sarjaa johtava Espanjan Alex Marquez jäi kahdeksanneksi, mutta on silti lähellä maailmanmestaruutta.

Moto3-luokassa italialainen Lorenzo Dalla Porta varmisti maailmanmestaruuden ajamalla kauden kolmanteen voittoonsa. Hän päihitti huipputasaisessa taistelussa espanjalaiset Marcos Ramirezin ja Albert Arenasin, jotka tulivat maaliin sekunnin kymmenyksen sisällä Dalla Portasta.

Lue myös: