Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Nyt on turkulaisten vuoro juhlia! TPS palaa ensi kaudeksi Veikkausliigaan – kokkolalaisten visiitti pääsarjassa jäi lyhyeksi

TPS päihitti Veikkausliigakarsinnan toisessa osaottelussa KPV:n 3–0 Seinäjoella.

Veikkausliiga
Timo Aalto / Lehtikuva
TPS juhli Veikkausliigaan nousua kannattajiensa kanssa.

TPS palaa vuoden tauon jälkeen jalkapallon Veikkausliigaan. Turkulaiset kukistivat Veikkausliigan karsintojen toisessa osaottelussa Kokkolan Pallo-Veikot maalein 3–0. Ensimmäinen osaottelu päättyi maalittomana.

KPV:n Hendrik Helmke sai avausjaksolla pallon kertaalleen verkkoon, mutta sekava tilanne tuomittiin lopulta paitsioksi. Tilannetta edelsi Helmken kaatuminen rangaistusalueella. TPS-puolustuksen purku ei kuitenkaan onnistunut ja maassa maannut Helmke nousi jatkaamaan pallon verkkoon.

Ottelun avausmaalista vastasi kuitenkin TPS, kun Mika Ääritalo vei vieraat 1–0-johtoon juuri ennen puoliaikaa todellisella tahtomaalilla. KPV-vahti Teppo Marttinen venyi vielä Eliécer Espinosan lähietäisyydeltä lähteneen yrityksen eteen, mutta paluupalloon ehtineen Ääritalon jatko oli liikaa.

Vaihtopelaaja Oskari Jakonen vei kaukolaukauksellaan vieraat jo kahden maalin karkumatkalle 67. minuutilla. Loppulukemat 3–0 viimeisteli lisäajalla Solomon Duah.

Päätösvihellyksen jälkeen turkulaiskannattajat ryntäsivät kentälle juhlimaan joukkueensa kanssa nousua.

Toista osaottelua varjosti epätieto ottelun pelipaikasta. KPV:n kotinurmi Kokkolassa oli kehnossa kunnossa jo Veikkausliigan haastajasarjan viimeisessä ottelussa VPS:ää vastaan. Lopulta ottelu päätettiin perjantaina siirtää noin 150 kilometrin päähän Seinäjoelle.

TPS putosi viime syksynä Veikkausliigasta. Tällöin liigakarsinnassa kohtasivat samat joukkueet, mutta KPV vei pidemmän korren ja nousi Ykkösestä Veikkausliigaan 30 vuoden tauon jälkeen.

Toinen nousijajoukkue on Ykkösen voittanut Haka. Veikkausliigassa viimeiseksi jäänyt VPS pelaa ensi kaudella Ykköstä.

Lue myös:

Paidan väri vaihtui mutta jälleen puolustajan kohtalona oli pettymys jalkapallon liigakarsinnoissa – "Odotin, että olisimme hoitaneet nämä pelit"

Kokkolan Pallo-Veikkojen kotipeli Veikkausliigan karsinnoissa pelataan Seinäjoella – Palloliitolle nurmen kunto kelpasi, KPV:lle ei: "Taloudellisesti siinä ei ole mitään järkeä"

Liigakarsinnan avausosa päättyi maalittomaan Turussa

KPV taistelee liigapaikastaan – "TPS:llä varmasti revanssihenkeä viime vuodesta"

Liigakarsintaan valmistautuva TPS on hävinnyt viimeksi heinäkuussa ja on loistanut tilastoissa – "Niillä ei ole mitään väliä, jos me emme voita tätä otteluparia"

KPV haluaa pelata Veikkausliigan karsintaottelun kotikentällään, mutta kentän kunto on iso kysymysmerkki: "Olosuhteiden pitää siitä parantua, että ottelu pelattaisiin siellä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat