Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Anna von Wendt nautti Horse show'n näytöksistä

Voittovire löytyi sekä haasteottelussa että kouluratsastuksen pudotuskilpailussa.

ratsastus
Anna von Wendt
Anna von Wendt kilpaili Helsingissä hevosensa Denzelin kanssa.Jussi Nukari / Lehtikuva

Kemiönsaaressa asuva Anna von Wendt oli Horse show'n vakavissa kouluratsastuskisoissa kahdesti neljäs, mutta molemmista show-tapahtumista hän otti iloiset voitot.

Von Wendt ratsasti sunnuntaina Denzelillä mestariksi kouluratsastuksen pudotuskilpailussa. Lauantai-iltana hän voitti Dreamburilla esteratsastajien ja kouluratsastajien haasteottelun, jossa esteratsastajat vetivät koulua ja päinvastoin.

– Oli ihan huippukivaa päästä myös hyppäämään Horse show'ssa. Oli niin kivaa, että pitäisi ehkä hypätä jatkossa myös kisoissa. Nyt sitä tulee tehtyä vain talleilla, von Wendt naurahti.

Pudotuskilpailussa von Wendt kukisti ensin Viron Getter Kangurin ja finaalissa Ruotsin Charlotte Haid Bondergaardin.

– Otin strategian, että pidän hevosen mahdollisimman rauhallisena ja aika hyvin se pysyikin näpeissä loppuun asti. Vähän se lopussa tosin villiintyi, von Wendt tunnusti.

– Tässä kilpailussa oli etua siitä, että Denzel on vähän laiska, sillä se syttyy yleisön taputuksista. Meille oli hyötyä myös aiemmasta kokemuksesta tässä kilpailumuodossa.

Von Wendt tunsi onnistuneensa ensimmäisellä kierroksella hyvin. Finaali oli hankalampi.

– Toisella kierroksella rytmi oli vähän hakusessa. Ohjelmaan tuli virheitä, kun mukana oli osia, joita emme ole paljon harjoitelleet, von Wendt tunnusti.

Jo 17-vuotias Denzel saattoi kilpailla Horse show'ssa viimeistä kertaa. Koulukisoissa sen paikan on ottamassa ori Surfashion.

– Ensi vuonna tulen Horse show'hun varmaankin uudella Surfashionilla, ellei Denzel yllätä 18-vuotiaana. Minulla on ollut uusi hevonen puolisen vuotta. Lähden ensi vuonna Saksaan treenaamaan sitä.

Lue myös:

Kuusinkertainen olympiakävijä Kyra Kyrklund elää ratsastusmaailmassa, mutta ei aio palata kilpailuihin – "Tämä on urheilulaji nuorille ihmisille"

Sandra Dahlin loisti myös vapaaohjelmassa – hevosen nopea kehitys yllätti valmentaja Kyra Kyrklundin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat