Hyppää sisältöön

Robert Whitaker vei Horse show'sta tuplan – kenttäratsastuksen saksalaistähti Michael Jung oli kymmenes

Robert Whitaker vei esteratsastuksen molemmat pääluokat.

Robert Whitaker ja Catwalk IV ylittävät esteen. Kuva: Lehtikuva

Britannian Robert Whitaker voitti Helsingin Horse show'n esteratsastuksen molemmat pääluokat. Hän ratsasti tapahtuman päätteeksi sunnuntaina voiton maailmancupissa ja lauantaina hän juhli ykkössijaa viiden tähden GP-kilpailussa.

Whitaker oli ruunalla Catwalk IV yhdeksän ratsastajan uusinnassa ylivoimainen ajallaan 38,13. Espanjan Sergio Alvarez Moya ratsasti Jet Runilla toiseksi ajalla 39,81. Belgian Celine Schoodbroodt-de Azevedo oli Cheppettalla kolmas ajalla 40,09.

Cupin suosikeista vain Ruotsin Peder Fredricson selvitti brasilialaisen ratamestarin Guilherme Jorgen suunnitteleman perusradan virheittä. Uusinnassa Fredricson epäonnistui pahasti ja jäi seitsemänneksi hevosellaan H&M Christian K.

Kenttäratsastuksen saksalaistähti Michael Jung oli kilpailussa kymmenes, maailmanrankingin kakkosratsastaja Martin Fuchs 13:s ja sveitsiläinen olympiavoittaja Steve Guerdat 20:s.

Maailmancupiin osallistui 37 ratsukkoa, mutta tällä kertaa mukana ei ollut yhtään suomalaista ratsastajaa.

Lue myös:

Sandra Dahlin loisti myös vapaaohjelmassa – hevosen nopea kehitys yllätti valmentaja Kyra Kyrklundin

Anna von Wendt nautti Horse show'n näytöksistä

Robert Whitaker voitti sadasosakilvan Horse show'n esteillä – suomalaisilla haastava päivä

Kenttäratsastuksen supertähti kisaa Helsingissä esteratsastuksen huippujen kanssa – kilpakumppanit määräävät uran suuntaa