Kim Koivun golfkausi Euroopan kiertueella päättyi burn outiin: "Hän ei vain pysty tarttumaan mailaan"

Kim Koivu ei pelaa enää tällä kaudella eikä osallistu myöskään Euroopan kiertueen karsintoihin.

urheilu
Kim Koivu, Saksa 2019
Kim Koivu pelasi ensimmäistä kauttaan Euroopan kiertueella.Timo Teräväinen

Elokuussa 2018 Kim Koivu varmisti nousunsa golfin Euroopan kiertueelle voittamalla kauden kolmannen haastajakiertueen kilpailunsa. Silloin suomalaispelaajan tunnelmat olivat korkealla.

– En ihan osannut odottaa tällaista menestystä ja kautta, kun vasta siirryin kuitenkin ammattilaiseksi. Vetää ihan sanattomaksi, Koivu sanoi tuolloin Yle Urheilun haastattelussa.

Tänä kesänä Koivun tunnelmat ovat olleet toisenlaiset. Tulokset Euroopan kiertueella ovat olleet melko vaatimattomia ja pelaaminen ei ole muutenkaan maistunut. Koivu kertoi viime viikolla Golfpisteen haastattelussa (siirryt toiseen palveluun) burn outistaan.

– Jo pitkän aikaa on ollut sellaisia fiiliksiä tätä lajia kohtaan, etten ole nauttinut pelaamisesta ja harjoittelemisesta. Tilanne on kehittynyt pitkän aikaa ja se alkoi enemmän kasaantua touko-kesäkuun vaihteessa, kun käteen tuli pieni loukkaantuminen, joka esti treenaamisen, Koivu kertoi Golfpisteelle.

– Jälkikäteen uskaltaa sanoa, että tavoitteet tuli asetettua turhankin koviksi. Tilanne eteni siihen pisteeseen, että tuli henkinen burn out. Käsi ei enää vaivaa lainkaan ja fyysisesti olen hyvässä kunnossa, Koivu jatkoi.

Koivu pelasi viimeksi Euroopan kiertueella Italiassa reilut pari viikkoa sitten. Sen jälkeen mailat ovat pysyneet bagissa eikä ole tietoa milloin ne otetaan sieltä pois. Hän ei pelaa tänä vuonna enää turnauksia, ei myöskään Euroopan kiertueen karsintoja. Näin ollen ura jatkuisi ensi kaudella haastajakiertueella.

Koivu lopetti valmennussuhteensa David da Silvan kanssa heinäkuun lopussa. Tilalle tuli kokenut Timo Rauhala, jonka tehtävä on nyt purkaa tilannetta ja hakea reittiä tästä eteenpäin.

– Kimin tilanne on se, mitä hän on itsekin kuvannut. Hän ei vain pysty tällä hetkellä tarttumaan mailaan. Hän pelasi ja harjoitteli liikaa ja se johti tällaiseen kärjistyneeseen tilanteeseen, Rauhala sanoi Yle Urheilulle.

Rauhala on nähnyt paljon golfmaailmassa. Koivun tapaus ei ole ensimmäinen laatuaan.

– Kyllä kavereita palaa puhki, joitakin joka vuosi. Ammattilaisurheilu on raakaa leikkiä.

Rauhala on puhunut paljon asioista Koivun kanssa. Hän näkee paljon hyvää Koivun tekemisessä ja uskoo, että suomalaispelaaja nähdään jatkossa jälleen kentillä. Aina on kuitenkin sekin mahdollisuus, että ura ei jatkukaan.

– Ei sekään mahdotonta ole. Hän on kuitenkin positiivinen ja energinen ja vetää fysiikkatreeniä todella hyvin. Hän odottaa vain sitä hetkeä, milloin hänestä tuntuu siltä, että kannattaa ryhtyä tekemään. En pysty sanomaan onko se ensi viikolla, ensi vuoden puolella vai tuleeko sitä ikinä. Lähtökohtaisesti hänellä on kuitenkin hirveä nälkä tähän lajiin.

– Näissä tilanteissa ei voi kiirehtiä, pitää olla malttia ja pitää odottaa oikeaa hetkeä, Rauhala korostaa.

Lue myös:

Koivu golfasi vuoden parhaan sijoituksensa, Korhonen romahti päätöskierroksella

Golfkomeetta Kim Koivusta neljäs suomalaismies Euroopan kiertueelle – "Vetää ihan sanattomaksi"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat