Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Jatkuuko painilupaus Arvi Savolaisen kultaputki nuorten MM-kisoissa viikonloppuna? ”Tiedän, että voin hyvänä päivänä voittaa kaikki”

Arvi Savolainen hakee jo yhdeksättä nuorten arvokisamitaliaan alle 23-vuotiaiden MM-kisoissa Budapestissä.

urheilu
Arvi Savolainen lähikuvassa.
Arvi Savolainen kamppailee tänä viikonloppuna Budapestissä.Lehtikuva / Martti Kainulainen

Painilupaus Arvi Savolainen on Suomen suurin mitalitoivo tällä viikolla alle 23-vuotiaiden MM-kisoissa. 97-kiloisten sarjassa mittelevä Savolainen kamppailee Budapestissä pidettävissä kisoissa tällä viikolla.

Savolaisen mukaan hän lähtee hyvillä mielin kuukauden kisatauon jälkeen tositoimiin. Harjoituskuukauden aikana on pidetty vireystilaa yllä kauden viimeiseen huipennukseen. Elokuun lopussa Savolainen hävisi kamppailun aikuisten MM-paikasta Elias Kuosmaselle. Sitä ennen elokuun alussa Savolainen osoitti taitonsa Saksan GP:ssä.

Savolainen voitti kolme ottelua ja hävisi vain niukasti myöhemmin tänä vuonna toisen peräkkäisen aikuisten maailmanmestaruuden voittaneelle venäläiselle Musa Jevloeville.

– Nämä MM-kisat ovat yksi niistä vuoden tärkeistä kilpailuista. Merkitys on iso. Nämä ovat vuoden viimeiset kovat kilpailut. Tätä on odotettu koko vuosi. Sitten saa hetken huilata ja tehdä taas perusasioita, Savolainen toteaa Yle Urheilulle MM-urakan kynnyksellä.

Vuosi sitten Arvi Savolainen teki painihistoriaa voittamalla ensimmäisenä suomalaisena alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden kreikkalais-roomalaisessa painissa. Tänä keväänä Savolainen jatkoi kultaputkeaan viemällä alle 23-vuotiaissa EM-kultamitalin. Nuorten ikäluokissa Savolainen on napannut jo kahdeksan arvokisamitalia.

Mitaliputkelle olisi myös tarkoitus hakea jatkoa viikonloppuna Budapestissä, jossa Savolainen myös leireili muutama viikko sitten.

– Tiedän, että voin hyvänä päivänä voittaa kaikki. Olen noita samoja kavereita vastaan kisannut monet vuoden. Toki on realismia, että monen asian pitää osua kohdalleen, jos haluaa menestyä. Mutta mitaleista lähdetään aina taistelemaan, Savolainen linjaa tavoitteensa.

Alle 23-vuotiaiden MM-kisoja kansainvälinen painiliitto on järjestänyt vuodesta 2017 alkaen. Viime vuonna Suomi ei ottanut yhtään mitalia, mutta vuonna 2017 Elias Kuosmanen oli 98-kiloissa hopealla ja Toni Metsomäki 85-kiloissa pronssilla.

– Tässä on pitkä ja raskas kausi takana. Tämä on viimeinen vielä kisa, mihin täytyy laittaa panoksia, Savolainen alleviivaa lopuksi.

Lue lisää:

Tokion olympialaisiin on aikaa yhdeksän kuukautta ja Suomi on saavuttanut kisoihin 12 paikkaa – alle 50 urheilijaa pienempää joukkuetta ei ole lähetetty 88 vuoteen

Hallitsevan maailmanmestarin Petra Ollin kovaan itseluottamukseen tuli särö – "Sairastelut ovat jättäneet jälkensä"

Poikkeuksellinen painivääntö ratkesi – Kuosmanen löi Savolaisen kovien panosten MM-karsinnassa: "Aikamoinen soppa taustalla"

Suomalaiset menestyivät Dortmundin kovatasoisessa painiturnauksessa – Konsta Mäenpää turnausvoittoon

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat