Suora

  • Lumilautailun MC: Seiser Alm, slopestyle
  • Miesten normaalimatka, Pokljuka
  • Rallin MM, Monte Carlo, kisaennakko
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Monte Carlo, EK 1 - live
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

FC Honka tarrasi kiinni europelipaikkaan Maarianhaminan haastavissa olosuhteissa: "Kentän raadollisuus vaati ison työmäärän joukkueelta"

Veikkausliigan SM-pronssimitalijoukkue FC Honka kukisti IFK Mariehamnin keskiviikkoiltana maalein 2–1.

Veikkausliiga
Macoumba Kandji ja Oskari Forsman
Hongan Macoumba Kandji ja IFK Mariehamnin maalivahti Oskari Forsman. Arkistokuva.Markku Ulander / Lehtikuva

Veikkausliigan SM-pronssimitalijoukkue FC Honka kukisti IFK Mariehamnin keskiviikkoiltana maalein 2–1, kun kamppailu viimeisestä Eurooppa-liigan paikasta alkoi Ahvenanmaalla.

Pahasti kärsineellä nurmella Maarianhaminassa pelattu ottelu alkoi espoolaisvieraiden osalta vahvasti, kun senegalilainen Macoumba Kandji iski 1–0-johtomaalin 14. minuutilla.

Honka nousi jo 2–0-johtoon 35. minuutilla puolustaja Henri Aallon osumasta. Vain hetkeä myöhemmin kotijoukkue sai rangaistuspotkun, jonka Mariehamnin kenialainen keskikenttämies Amos Ekhalie täräytti verkkoon.

Toisella puoliajalla IFK Mariehamn hyökkäsi hanakasti, mutta ei painostuksestaan huolimatta onnistunut tasoittamaan. Maalittoman toisen puoliajan päätteeksi Honka juhli tärkeää vierasvoittoa.

– Tosi haastavat olosuhteet oli, tuon kentän raadollisuus vaati tosi ison työmäärän joukkueelta, mutta pystyimme sopeutumaan siihen hyvin. Olemme tyytyväisiä, kun saimme edun kotipeliin. Mutta homma on vielä kesken ja pitää onnistua kotona, että voimme voittaa tämän parin, Hongan päävalmentaja Vesa Vasara kommentoi Yle Urheilulle.

Honka isännöi IFK Mariehamnia toisessa osaottelussa sunnuntaina 3. marraskuuta Espoossa.

Lue myös:

FC Honka ja IFK Mariehamn pelaavat tällä viikolla suurista rahoista ja huipputärkeistä europeleistä: "Edessä on meille erittäin, erittäin isot pelit"

HJK:n kausi päättyi murheellisesti – IFK Mariehamn jatkaa taistelua viimeisestä europaikasta: "Iso päivä, seuralle ja pelaajille"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat