1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. e-urheilu

Joona "Serral" Sotala jahtaa Anaheimissa toista peräkkäistä maailmanmestaruutta – "Kyllä se tuntuisi melko uskomattomalta"

StarCraft II:n MM-kisojen ratkaisupelejä voi jännittää Ylen suoran lähetyksen parissa perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Joona Sotala valmistautui MM-kisoihin kotonaan Pornaisissa. Kuva: Jouko Tapper / Yle

StarCraft II -pelin maailmanmestaruus ratkaistaan perjantain ja lauantain välisenä yönä Yhdysvaltain Anaheimissa.

Hallitseva maailmanmestari Joona "Serral" Sotala lähtee BlizzCon-tapahtumassa pelattaviin MM-kisojen pudotuspeleihin ennakkosuosikkina. Pornaislainen hoiti turnauksen lohkovaiheen puhtaalla pelillä ja eteni puolivälieriin lohkovoittajana kartoin 6–0.

Sotala saa puolivälierässä vastaansa korealaisen Zerg-pelaajan Eo "soO" Yoon Soon. Itsekin Zergiä pelaavalle suomalaiselle ei osunut lohkovaiheeseen vastustajaksi yhtään oman rodun pelaajaa, mutta pudotuspeleissä on mukana myös neljä muuta Zerg-pelaajaa.

Sotala kertoi ennen turnausta harjoitelleensa Zerg vastaan Zerg -otteluita pudotuspelejä ajatellen.

– Minulla on ollut yleensä hyvä voittoprosentti korealaisia Zergejä vastaan, ja se on paras otteluparini parin vuoden takaa, joten olen siinä aika itsevarma. Nyt sitä on tullut harjoiteltua vähemmän, kun lohkovaiheeseen ei ollut tarvetta. Veikkaan, että saan lohkovaiheen jälkeen pelin kulkemaan ja hyvin tulee käymään.

"Aion voittaa ihan peruspelillä"

Pudotuspeleihin edenneet pelaajat siirtyivät lohkovaiheen jälkeen Tyynenmeren yli Etelä-Koreasta Anaheimiin. Sotala kertoi ennen turnauksen alkua odottavansa pudotuspelejä innolla.

– Blizzconissa on hyvä pelata. Paikalla on suurin yleisö, mitä StarCraft II -tapahtumassa oikeastaan voi edes olla, katsojia on todella paljon. Se tuntuu melkein uskomattomalta.

Kuva: Jouko Tapper / Yle

– Jos sen toisen maailmanmestaruuden voisi saada, niin kyllä sekin tuntuisi melko uskomattomalta.

Pelaajilla on omat haasteensa Korean ja Yhdysvaltojen väliseen roimaan aikaeroon sopeutumisessa. Sotala ei kuitenkaan usko, että ajan tappamisesta pudotuspelien alkua odotellessa tulee ongelma.

– Aika kuluu turnauksissa aina mukavasti. Samat kaverit ovat pyörineet ympärillä viimeisen kolmen-neljän vuoden ajan ja tunnemme toisemme aika hyvin, joten viihdymme yhdessä.

Turnausvoitto aiotaan kierrepallojen sijaan napata vahvalla perustekemisellä.

– Ässän vetäminen hihasta turnauksissa ei ole ollut koskaan minulle mikään vahvuus. Aion voittaa ihan peruspelillä.

Yle näyttää pudotuspelejä läpi yön

StarCraft II:n MM-kisojen ratkaisupelejä voi jännittää Ylen suoran lähetyksen parissa läpi perjantain ja lauantain välisen yön.

Suomenkielinen lähetys on nähtävissä Yle Areenassa ja Yle e-urheilun Twitch-kanavalla (siirryt toiseen palveluun). Lähetys alkaa perjantaina 20:00 ja jatkuu MM-finaalin päättymiseen asti.

Lähetyksen selostajina ja studiovieraina nähdään Samuli "Fuzer" Romppanen, Samuli "elfi" Sihvonen, Juha "Divinesia" Nurmenniemi ja Benjamin "Pupu" Puha.

StarCraft II: MM-lopputurnaus – perjantai 1.11.

21:00 puolivälierä 1: Serral – soO
22:15 puolivälierä 2: Reynor – Trap
23:30 puolivälierä 3: Rogue – Classic
00:45 puolivälierä 4: Dark – Maru

02:00 välierä: Serral / soO – Reynor / Trap
03:15 välierä: Rogue / Classic – Dark / Maru

n. 04:30 loppuottelu

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Lisää aiheesta:

Joona "Serral" Sotala eteni näytöstyyliin jatkoon StarCraftin MM-kisoissa – "Älytöntä, en odottanut tällaista"

Maailmanmestaruuttaan puolustava Joona "Serral" Sotala ei pelkää kuolemanlohkoa – "Kaikki muut on kaadettava, jos aikoo voittaa"

E-urheilun tuore maailmanmestari Joona "Serral" Sotala on kuin sekoitus Kimi Räikköstä ja Seppo Rätyä – kylmäpäinen suomalainen mursi korealaisten 20 vuotta kestäneen ylivallan