Suora

  • Blondi tuli paneeliin
  • Parayleisurheilun MM, kuudes kilpailupäivä
  • Kuudes kilpailupäivä
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

EM-pronssimitalisti Viveca Lindfors ei ole selättänyt selkävaivojaan ja kauden aloitus viivästyy – valmennuspäällikkö: "Selkä tarvitsee kuntoutusta"

Taitoluistelija Viveca Lindforsia viime kevään selkäongelmat piinaavat edelleen.

taitoluistelu
Viveca Lindfros
Viveca Lindfors otti vuoden alussa EM-kisoissa pronssia.AOP

Taitoluistelija Viveca Lindfors, 20, ei ole päässyt eroon selkävaivoistaan ja joutuu jättämään kauden avauskisansa väliin.

Vuoden alussa EM-pronssia napanneen Lindforsin oli tarkoitus avata kausi Kiinan GP:ssä marraskuun alussa.

Suomen Taitoluisteluliiton valmennuspäällikkö Satu Niittynen kertoo Yle Urheilulle, että Lindfors ei ole päässyt kisakuntoon harjoituskaudella. Niittynen näki Lindforsin harjoittelevan viime viikolla maajoukkueleirillä Vierumäellä.

– Selkä tarvitsee kuntoutusta ja sen takia hän ei ole pystynyt täysillä harjoittelemaan. Leirillä hän pystyi osallistumaan toimintaan, mutta siinä oli näkyvissä keskeneräisyyttä, Niittynen kertoo.

Lindforsin selkävaivat ovat peruja jo viime kaudelta: hän ei pystynyt osallistumaan selkäongelmien takia viime kevään MM-kisoihin.

– Kyllä tämän kanssa olemme kipuiltu jo jonkin aikaa, Niittynen sanoo.

Niittynen ei suostu arvioimaan, onko suomalaistaitoluistelijan koko kausi vaarassa. Valmennuspäällikön mukaan Lindfors tekee päätöksen kilpailemisestaan kauden aikana.

– Mennään viikko ja kilpailu kerrallaan eteenpäin. Tärkeintä on saada selkä täysin kuntoon. Uusia kausia ja tärkeämpiä kisoja on vielä tulossa, ja Vivecaa ei nopeisiin ratkaisuihin painosteta. Hän saa itse tunnustella tilannetta.

Suomen taitoluistelijoiden päätähtäin tulevalla kaudella on EM-kisat, johon Suomi saa kolme kisapaikkaa. Joukkue valitaan joulukuussa SM-kisojen jälkeen. Myös Lindforsin on annettava näytöt sitä ennen.

– Meillä on kolme paikkaa EM-kisoihin ja haluamme pitää niistä kiinni.

Emmi Peltonen sen sijaan avaa kisakauden Latviassa ja osallistuu myös Kiinan GP-kisaan. Taitoluistelun EM-kisat kilpaillaan tammikuun lopussa Itävallassa.

Lue myös:

15-vuotias venäläisluistelija kaatui, mutta murskasi silti maailmanennätyksen upeilla neloishypyillään

Taitoluistelija Emmi Peltosen kevät katkesi harjoituksissa sattuneeseen loukkaantumiseen – nyt toiveena terve kausi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat