KOK viittasi kintaalla olympiakisajärjestäjien toiveille – siirtää kävelyt ja maratonit 800 kilometrin päähän Tokiosta

Sapporo isännöi ensi kesän olympialaisten maratoneja ja kävelyjä.

yleisurheilu
Dohan MM-kisojen maratonilla 19:nneksi sijoittunutta Anne-Mari Hyryläistä hoidettiin raastavan maratonin jälkeen lääkintäalueella.
Dohan MM-kisojen maratonilla 19:nneksi sijoittunutta Anne-Mari Hyryläistä hoidettiin raastavan maratonin jälkeen lääkintäalueella. EPA

Kansainvälinen olympiakomitea (KOK) ilmoitti pari viikkoa sitten, että se aikoo siirtää ensi kesän olympialaisten maratonit ja kilpakävelyt pois Tokiosta. Perjantaina varmistui, että maratonit ja kilpakävelyt käydään 800 kilometriä pohjoisempana, Sapporon kaupungissa.

KOK halusi siirtää kisat viileämpiin olosuhteisiin helteiden pelon takia. Kisojen aikana keskilämpötila voi olla Tokiossa 30 astetta, mutta Sapporossa on KOK:n mukaan 5–6 astetta viileämpää. Lokakuun Dohan yleisurheilun MM-kisoissa kävelijät ja maratoonarit kokivat helteisen kärsimysnäytelmän.

Tokiossa nousi kaksi viikkoa sitten poru, kun KOK ilmoitti siirtävänsä kestävyyslajit pois Japanin pääkaupungista. Tokion pormestari Yuriko Koike ei sulattanut KOK:n yhtäkkistä siirtoilmoitusta, mutta joutui lopulta taipumaan KOK:n tahtoon.

– Emme ole samaa mieltä lopullisen päätöksen kanssa, mutta KOK:lla on valta siirtää kilpailut. Tärkeintä on, että kilpailut sujuvat hyvin, Koike kommentoi perjantaina tavattuaan KOK:n johtoa.

Lue myös:

”Suomalaisille kotikenttäetu” – Tokion olympiarajan rikkonut kävelijä iloitsee muutosehdotuksista, mutta eristys tuntuu hassulta

Tokion olympialaisten ohjelmaan vireillä iso muutos: Kilpakävely ja maraton halutaan siirtää yli 800 kilometrin päähän

Maaliin sinnitellyt Kinnunen otti ilon irti maalisuoralla – tarjosi katsojille kisan kovimmat tuuletukset

Lähteet: AP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat