Suora

  • Miesten pujottelun 1. lasku, Schladming
  • Alppihiihdon MC: Schladming, miesten pujottelun 1. lasku
  • Victor Malmström ja urheilijaelämän jälkeinen identiteettikriisi
  • Urheiluruutu

Naisten liigakarsinnoista kehkeytyi käsittämätön jännitysnäytelmä: PK-35 tasoitti pilkulta lisäajalla ja vei ratkaisun jatkoajalle – liigapaikka varmistui rangaistuspotkukilpailun jälkeen

IK Myran oli kiinni sarjapaikassa vielä varsinaisen peliajan päättyessä. Nyt sen taival pääsarjassa jäi toistaiseksi kauden mittaiseksi.

Jalkapallon Naisten Liiga
IK Myran firar segern på hemmaplan mot PK-35.
Ik Myranin taival Naisten liigassa jäi toistaiseksi yhden kauden mittaiseksi. Kuva keväältä. Yle/Antti Koivukangas

Naisten jalkapalloliigan yleisömagneetti IK Myran pelaa ensi kaudella Ykkösessä. Asia varmistui lauantaina, kun PK-35 Helsinki vei ratkaisevan toisen osaottelun rangaistuspotkukilpailun päätteeksi. Ensi kaudella naisten pääsarjassa pelaa sekä PK-35 Helsinki että PK-35 Vantaa.

IK Myran oli kiinni sarjapaikassa vielä varsinaisen peliajan päätyttyä Jessica Ayersin osumalla. Ayers vei kotijoukkueen johtoonensimmäisen jakson lisäajalla.

Alaveteliläisten juhlat Kokkolan Kipparihallissa olivat jo alkamassa, mutta yli 800 katsojan harmiksi PK-35 sai lisäajalla rangaistuspotkun. Vieraiden Mette Barck kesti paineet ja tasoitti ottelun pilkulta lisäajan seitsemännellä minuutilla.

Avausottelu Helsingissä päättyi 1–1-tasapeliin, joten ratkaisua haettiin jatko-ottelusta.

Puolituntisella maaleja ei nähty, joten ottelu eteni rangaistuspotkukilpailuun. Sen helsinkiläiset veivät lukemin 4–2, joten PK-35 nousee ensi kaudeksi Naisten liigaan yhteismaalein 3–2.

IK Myran jäi ensimmäisellä liigakaudellaan sarjassa viimeistä edelliseksi. Se voitti 24 ottelustaan viisi. PK-35 Helsinki oli Ykkösessä toinen.

Naisten liigan jumboksi jäänyt ONS hakee ensi kaudella vauhtia Ykkösestä. Talousongelmien vuoksi Ykköseen viime kaudeksi pudonnut PK-35 Vantaa nousi sarjan voitettuaan takaisin pääsarjaan.

Lue myös:

Åland United vei Naisten liigan pronssimitalit – mestari-HJK:n Jutta Rantala rikkoi taas oman maaliennätyksensä

HJK:n naisten mestaruus sai sinettinsä – maalitykki Jutta Rantala herkutteli hattutempun

Naisten jalkapallossa rikotaan ennätyksiä ympäri maailman, mutta Suomessa on vielä tekemistä – Kehityspäällikkö myöntää, ettei MM-kisojen potentiaalia onnistuttu täysin hyödyntämään

Jalkapalloromantikolta puuttuu valmentajalisenssi, mutta ei intoa – apuun tuli vanha liikunnanopettaja ja pieni pohjalaisseura on valmiina liigaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat