Hurja temppu golfissa – Matilda Castren on kautta aikain toinen naisten Yhdysvaltain kiertueelle yltänyt suomalaispelaaja

Matilda Castren venyi upeaan golfin urotekoon Pohjois-Carolinassa lauantaina.

golf
Golfari Matilda Castren lyöntitilanteessa.
Suomen golfliitto.

Matilda Castrenista tuli kautta aikain toinen naisten Yhdysvaltain kiertueelle yltänyt suomalaispelaaja. Suomalaisista vain Minea Blomqvist-Kakko on pelannut aiemmin vakituisesti naisten Yhdysvaltain kiertueella.

Vaikka päätöskierros on vielä kesken, niin Castrenin kortti on jo selviö. Castren on karsintaturnauksessa tällä hetkellä jaetulla 32. sijalla, kun 45 parasta yltää ensi vuoden rahakkaalle ja arvostetulle LPGA-kiertueelle.

Castren pelasi ratkaisevalla kierroksella mainiosti tuloksen, 71 (-1) ja sai pelioikeuden - tämän hetken tiedon mukaan viiden lyönnin erolla - maailman vaativimmalle naisten kiertueelle. Suomalainen teki kaksi komeaa birdietä päätösrei'ille

– Viimeiset kolme viikkoa ovat olleet melkoista tunteiden vuoristorataa ja vielä nytkin ovat tunteet pinnassa. Viimeinen kierros oli aika taistelua mutta lopussa tuli pari tosi hyvää lyöntiä. Fiilis oli aika varma, vaikka siinä lopussa tiukassa paikassa vähän jännitti. Ihan nappiin loppu meni, kuvasi iloinen suomalaissankari Yle Urheilulle.

Petteri Nykyn suojatilla muutto Kaliforniaan

Ensi viikolla Castren muuttaa Floridasta San Diegoon, Kaliforniaan, jossa hän aikoo pitää pääasiallista majapaikkaa kilpaillessaan Yhdysvalloissa.

– En ole aiemmin tuolla käynyt, mutta sen pitäisi olla golfin pelaamiselle otollinen paikka. Pienestä pitäen olen haaveillut LPGA-kiertueelle pääsemisestä. Onhan tämä unelmien täyttymys, myönsi Castren.

Salibandymaajoukkueen päävalmentajana Suomen kolmeen MM-kultaan johtanut Petteri Nykky toimii Matildan valmentaja.

– Aion pitää jatkossakin Petterin vielä läheisenä valmentajana, mutta todennäköisesti tulen ottamaan toisenkin valmentajan Kaliforniasta. Se asia on vielä vähän auki.

Lähteet: Golfpiste.com - Yle

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat