1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NBA

NBA-valmentaja paljasti syyt Markkasen hyllytyksille otteluiden lopussa - "Osa isompaa kuvaa"

Koripallon NBA-seura Chicago Bullsin päävalmentaja selvitti, miksei Lauri Markkaselle ole herunut enää peliaikaa otteluiden tärkeimmillä hetkillä.

Lauri Markkanen jaksoi jälkikäteen hymyillä, vaikka joutui Detroitia vastaan penkille ratkaisuvaiheessa. Kuva: Getty Images

Bullsin otteita tarkkaan seuraava ja Chicagon NBA-peleistä raportoiva toimittaja Cody Westerlund otti selvää, miksi valmentaja Jim Boylen piti Lauri Markkasta penkin lämmittäjänä kahdessa viimeisimmässä pelissä ratkaisuhetkillä.

Seuran uusi värvävys, kokenut Thaddeus Young ryöväsi kamppailuiden tärkeimmillä minuuteilla ison laitahyökkääjän paikan nuorelta suomalaiselta. Tämä on kuulemma osa isoa kuvaa joukkueessa.

– Tarvitsemme kaikkia pelaajia. Pitää olla valmis pelaamaan ja tekemään oletettuja asioita, oli rooli sitten mikä hyvänsä ja mihin aikaan tahansa. Siitä syystä otimme hänet (Thaddeus Youngin) sisään. Tämä on osa sitä oppia, jota tarvitaan, kun kasvetaan voittavaksi joukkueeksi. Olen tosi innoissani tästä, selvitti Boylen Youngin peluutusta.

Boylen kertoi toimittajalle, että hän haluaa, että Markkanen loistaa kentällä ja pelaa viimeiset minuutit. Mutta jos Young pelaa paremmin, niin Bulls-luotsi aikoo jatkossakin käyttää "kuumaa" pelaajaa. Boylenin mielestä tilanne ei ole lainkaan ongelmallinen. Markkasen on vain nostettava pelitasoaan.

Markkasen peliminuutit ovat vähentyneet jokaisessa kauden kuudessa ottelussa. Hän pelasi avauspelissä yli 34 minuuttia ja nyt viimeisimmässä enää vähän yli 25 minuuttia.

Lauantaiaamuna Suomen aikaan pelatussa, voitollisessa Detroit-ottelussa Lauri oli joukkueensa paras plus/miinus -tilastossa (+13).

Tilastoihin hän sai monipuoliset lukemat; yhteensä 14 pistettä, viisi levypalloa, neljä syöttöä ja kaksi riistoa. Pelitilanneheittoja Lauri otti kuitenkin vain yhdeksän ja upotti niitä 4/9 (44,4%), joista kolmoset 3/7 (42,9). Avausottelussa Charlotte Hornetsia vastaan Markkasella oli 25 pelitilanneyritystä, joilla hän sivusi NBA-uransa ennätyspisteitä 35.

Pistonsia vastaan kylkeään pidellyt Markkanen otettiin vaihtoon viimeisellä neljänneksellä, mutta tälli ei ollut siis syy suomalaisen penkittämiseeen. Chicago Bulls kohtaa seuraavaksi sunnuntai-maanantai välisenä yönä Indianassa Pacersin. Ottelu alkaa kello 24.00. Valmentajan mukaan Markkanen on pelikuntoinen.

Lue myös

Lauri Markkanen joutui sivuun loppuminuuteiksi, Bullsille kauden ensimmäinen kotivoitto

Lauri Markkanen joukkueensa paras pistemies – Chicago Bullsille tappio Clevelandissa

Markkanen tuplasi edellisen pelin pistesaldonsa, Bullsin tappioputki jatkui

Chicago Bulls vaikeuksissa hallitsevaa mestaria vastaan – Lauri Markkanen jäi jälleen alle 10 pisteeseen

Chicago Bulls nousi kauden ensimmäiseen voittoonsa – Lauri Markkasen kaukoheitot hakusessa

Lauri Markkanen kuuli vasta puhelimessa yltäneensä Michael Jordanin tasolle – "Nyt sain vähän näytettyä, mitä pystyn tekemään kentällä"

Kommentti: Lauri Markkanen tykitti häkellyttävällä tavalla ennätyspisteet Michael Jordanin silmien edessä – tälläisella dominoinnilla tulisi kutsu tähdistöpeliin

Markkanen nakutti kauden avauspelissä NBA-uransa parhaat lukemat – "Minulla on hyvä itseluottamus pallon kanssa"