Suora

  • Käsipallon Champions League: Cocks - Bidasoa Irún
  • Urheiluruutu
  • Käsipallon Champions League
  • Kun suru särkee sisimmän - Linda Sonntag löysi pelastuksen fitnessurheilusta
  • Suunnistus kausikooste 2019
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, vuosikooste

Bottas keskittyy sunnuntaina vain kauden neljännen voittonsa ottamiseen – Hamilton pettyneenä tv-haastattelussa: "On minun vikani, etten ole eturivissä"

Mercedes-tallin suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas saalisti kauden viidennen paalupaikkansa Austinin F1-radalla.

Formula 1
Lewis Hamilton, Austin 2019
Lewis Hamiltonille riittää paikka kahdeksan parhaan joukossa maailmanmestaruuden varmistamiseksi.Clive Mason/Getty Images

F1-kuljettaja Valtteri Bottas oli tv-haastatteluissa rennon ja helppottuneen oloinen lauantaisten aika-ajojen jälkeen. Bottas tykitti kauden viidennen paalupaikkansa Austinissa, vain 12 tuhannesosasekunnin turvin.

– Tuntuu hyvältä. Erot olivat aika pienet. On hyvä fiilis, kun tämä kääntyy minun suuntaani. Tiedän olon sillä toisellakin puolella, Bottas kommentoi C Moren tv-haastattelussa.

Bottas kaasutti paalupaikan tuoneen rataennätysajan 1.32,029 ensimmäisellä nopealla vedollaan aika-ajojen viimeisessä sessiossa. Suomalainen ei pystynyt parantamaan enää toisella yrittämällään, mutta samoin kävi myös muille kärkikuljettajille. Näin alun täydellisyyttä hiponut kierros riitti paalulle.

Austinissa Bottas katkaisi Ferrarin kuuden kisan mittaisen paalupaikkaputken. Ensimmäinen lähtöruutu oli myös Mercedekselle tallina tärkeä, sillä edellisen kerran hopeanuoli on lähtenyt paalupaikalta Saksan osakilpailussa heinäkuun lopussa.

MM-sarjaa johtava Bottaksen tallikaveri Lewis Hamilton jäi aika-ajoissa viidenneksi. Hamilton teki virheen viimeisellä nopealla kierroksellaan ja keskeytti ajon, sillä ei olisi todennäköisesti pystynyt parantamaan enää aikaansa.

Bottas ei halunnut ottaa kansaa britin aika-ajoon.

– Minun pitää keskittyä vain voittoon. Onneksi kisavauhti on ollut kohdillaan viime aikoina. Toivon mukaan se on sitä myös huomenna. Täytyy yrittää ajaa virheittä, hän sanoi C Morelle.

Hamilton itse oli kansainvälisen median edessä todella pettynyt.

– Tulos on, mitä on. Sillä ei ollut mitään tekemistä auton kanssa. Tuolla autolla oli mahdollisuudet olla eturivissä, kuten nähtiin. On minun vikani, etten ole siellä.

Hamiltonilla on mahdollisuus varmistaa kuljettajien maailmanmestaruus Austinin osakilpailussa. Brittikuljettajalle riittää sijoittuminen kahdeksan parhaan joukkoon sunnuntain kisassa. Myös yhdeksäs sija tuo mestaruuden, jos Hamilton ajaa lisäksi kisan nopeimman kierroksen.

MM-sarjassa toisena oleva Bottas on ainoa kuljettaja, joka voi vielä teoriassa haastaa Hamiltonin mestaruustaistelussa. Bottaksen täytyy voittaa kaikki kauden loput kilpailut, mikäli haluaa pysyä mukana kamppailussa ykkössijasta. Kaksikon välillä on eroa 74 pistettä.

Hallitseva mestari ei kuitenkaan halunnut suuren pettymyksen jälkeen miettiä todennäköistä, uransa kuudetta maailmanmestaruutta.

– En halua ajatella kisaa vielä. Haluan sulatella ensin tämän aika-ajon, Hamilton kommentoi tv-kameroille.

Austinin GP:n alkaa sunnuntaina kello 21.10 Suomen aikaa. Seuraamme osakilpailun tapahtumia hetki hetkeltä verkkosivuillamme.

Lue myös:

Nannaa mestaruushaaveille: Bottas paalupaikalle 12 tuhannesosasekunnin turvin – Hamilton keskeytti viimeisen nopean kierroksensa aika-ajoissa

Bottas tykitti kauden viidennen paalupaikkansa, Alfa Romeolle iso pettymys – näin Austinin aika-ajot etenivät

Bottas ampaisee nälkäisenä Yhdysvaltain osakilpailuun – "Kukaan ei tiedä, miten motivoitunut olen sisimmässäni voittamaan ensimmäisen mestaruuteni"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat