Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Heliövaaralle ja Niklas-Salmiselle maukas turnausvoitto Australiassa – ykkössijoitettu pari taipui loppuottelussa

Harri Heliövaara ja Patrik Niklas-Salminen pelasivat ensimmäistä kertaa yhdessä ATP Challenger -tasolla, ja tuloksena oli heti turnausvoitto.

tennis
Patrik Niklas-Salminen ja Harri Heliövaara voittivat ATP Challenger -turnauksen Australiassa.
Patrik Niklas-Salminen ja Harri Heliövaara pääsivät juhlimaan turnausvoittoa Australiassa.Suomen Tennisliitto.

Suomalaiset Harri Heliövaara ja Patrik Niklas-Salminen ovat voittaneet tenniksen ATP Challenger -tason nelinpeliturnauksen Australiassa. Playfordissa pelatussa loppuottelussa sijoittamattomat suomalaiset löivät turnauksessa ykköseksi sijoitetun filippiiniläis-yhdysvaltalaisen parin Ruben Gonzales/Evan King lukemin 6–4, 6–7 (4–7), 10–7.

Avauserän suomalaiset hoitivat yhdellä syötönmurrolla, ja toisessa he kipusivat tappioasemasta vielä kolmeen ottelupalloon tilanteessa 6–5. Erä kääntyi tappioksi, mutta ratkaisevassa pitkässä katkaisupelin Heliövaara ja Niklas-Salminen olivat kuskin paikalla alusta lähtien.

– Kolmannessa erässä olimme oikeastaan koko ajan johdossa, ja pari terävää lentolyöntiä sekä muutama tosi hyvä palautus toivat lopulta voiton. Henkisesti koko matsi oli todella tasaista peliä, vaikka pelitaso molemmin puolin hieman aaltoili, Heliövaara kertoi Tennisliiton tiedotteessa.

Heliövaara ja Niklas-Salminen pelasivat ensimmäistä kertaa yhdessä Challenger-kisassa, ja tuloksena oli heti turnausvoitto. Aiemmin he ovat menestyneet ITF-tasolla hyvin voittaen kuusi kisaa.

Heliövaaralle, 30, titteli oli Challenger-kisoissa kuudes ja tällä kaudella kolmas. Niklas-Salmiselle, 22, kyseessä oli ensimmäinen voitto Challenger-tasolla.

– Tosi hieno fiilis. Challengerin voittaminen on ollut tavoitteena, kun pari kertaa on ollut semifinaalissa ja kerran finaalissakin Tampereella. Olemme myös voittaneet Harrin kanssa suvereenisti ITF-turnauksia. Turnausvoitto tuo paljon potkua tuleviin kisoihin myös kaksinpeliin, Niklas-Salminen iloitsi.

Lue myös:

Suomalainen tennispari iski loppuotteluun Australiassa: "Usko on kova"

Alle odotusten sujunut kausi veti Henri Kontisen vakavaksi: "Aika vaikeita aikoja on ollut"

Kontinen ja Peers varasijalla Lontoon ATP-finaaleihin

WTA-lopputurnauksessa jaossa tennishistorian suurimmat palkintosummat – naisten kiertueen voittajalle luvassa lähes kaksi miljoonaa enemmän kuin ATP-lopputurnauksen voittajalle

Lähteet: Tennisliiton tiedote.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat