Suora

  • Käsipallon Champions League: Cocks - Bidasoa Irún
  • Urheiluruutu
  • Käsipallon Champions League
  • Kun suru särkee sisimmän - Linda Sonntag löysi pelastuksen fitnessurheilusta
  • Suunnistus kausikooste 2019
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, vuosikooste

Hamilton varmisti historiallisen maailmanmestaruuden – Bottakselle osakilpailun voitto huiman ajon jälkeen ja MM-sarjan kakkostila

Mercedes-kuljettaja Lewis Hamilton varmisti uransa kuudennen maailmanmestaruuden Austinin F1-osakilpailussa.

Formula 1
Lewis HAmilton, Austin 2019, maailmanmestaruuden ratkeaminen
Lewis Hamilton on F1-historiassa vasta toinen kuljettaja, joka saavuttaa kuusi maailmanmestaruutta sarjassa.Mark Thompson/Getty Images

F1-kuljettaja Lewis Hamilton on vuoden 2019 maailmanmestari. Hamilton varmisti tittelin kauden kolmanneksi viimeisessä kilpailussa Austinissa oltuaan toinen.

Mestaruus on Hamiltonille jo kolmas peräkkäinen. Urallaan britti on voittanut nyt kuusi maailmanmestaruutta. Vastaavaan saavutukseen on F1-historiassa yltänyt ennen Hamiltonia vain Michael Schumacher. Saksalaisella on hallussaan eniten sarjan maailmanmestaruuksia, yhteensä seitsemän. Näistä viimeisimmän hän ajoi vuonna 2004.

Austinin kilpailu alkoi suomalaisittain loistavasti. Paalupaikalta lähtenyt Valtteri Bottas sai erinomaisen startin ja hän piti pitkään ykköspaikan kisassa. Mercedeksen erilaiset taktiikat olivat kuitenkin lähellä ratkaista voiton Hamiltonille.

Bottas pysähtyi kisassa kahdesti, Hamilton vain kerran. Suomalainen jäi toisen pysähdyksen jälkeen kakkossijalle. Hamiltonin renkaat olivat lopussa niin kuluneet, että Bottas pystyi ohittamaan tallikaverinsa neljä kierrosta ennen maalia ja nousi kisan voittoon.

Voitto oli Bottakselle kauden neljäs ja uran seitsemäs. Kuluva kausi on suomalaiselle uran paras. Millään aiemmalla kaudella Bottas ei ole pystynyt voittamaan neljää osakilpailua. Myös palkintokorokesijoja Bottakselle on tulossa aiempia kausia enemmän. Nyt niitä on suomalaiselle kertynyt 15.

Austinissa keräämillään pisteillä Bottas varmisti MM-sarjan toisen sijan. Kakkospaikka on Bottaksen paras sijoitus F1-sarjassa.

– Paljon onnea Lewikselle. Minä epäonnistuin tänä vuonna omassa tavoitteessani, kun en voittanut mestaruutta. Toki aina on ensi vuosi, Bottas kommentoi F1:n tv-haastattelussa.

Osakilpailussa kolmanneksi sijoittui Max Verstappen.

Alfa Romeolla syviin vesiin vajonnut Kimi Räikkönen ajoi mukiinmenevän kilpailun. Räikkönen lähti kisaan ruudusta 17. Hän nousi jo lähdössä useita sijoja. Parhaimmillaan suomalainen oli yhdeksäntenä, mutta vauhti loppui kilpailun lopussa toisen varikkopysähdyksen jälkeen.

Räikkönen oli lopulta 11:s, sillä Toro Rosson kuljettaja Daniil Kvjat sai viiden sekunnin aikarangaistuksen kisan lopussa. Tämä pudotti Kvjatin Räikkösen edeltä 12:nneksi.

Formula 1 -kauden toiseksi viimeinen kilpailu käydään kahden viikon kuluttua Brasiliassa. Kausi päättyy 1. joulukuuta Arabiemiraatteihin.

Muokattu 4.11.2019 kello 0.23: Lisätty tieto Kvjatin rangaistuksesta.

Lue myös:

Mercedekset kaksoisvoittoon Austinissa, Hamilton varmisti uransa kuudennen maailmanmestaruuden – näin Yhdysvaltain osakilpailu eteni

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat