Suora

  • Käsipallon Champions League: Cocks - Bidasoa Irún
  • Urheiluruutu
  • Käsipallon Champions League
  • Kun suru särkee sisimmän - Linda Sonntag löysi pelastuksen fitnessurheilusta
  • Suunnistus kausikooste 2019
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, vuosikooste

Bottaksen kisasuunnitelma muuttui aikaisessa vaiheessa – sisuuntui mestaruusmahdollisuuksien kirpoamisesta C Morella: "Ensi kaudesta tulee vielä parempi"

Austinissa osakilpailuvoittoon ajanut Valtteri Bottas haluaa viedä ensi kaudella maailmanmestaruuden Lewis Hamiltonilta

Formula 1
Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Austin 2019
Valtteri Bottas (oik.) voitti Lewis Hamiltonin (vas.) Austinissa, mutta Hamilton voitti Bottaksen MM-sarjan taistelussa.Mark Thompson/Getty Images

Mercedeksen F1-kuljettaja Valtteri Bottas ajoi Austinin osakilpailussa voittoon jännittävien vaiheiden jälkeen.

Bottas paljasti C Moren tv-haastattelussa, että hänen alkuperäinen suunnitelmansa oli pysähtyä kisassa vain kerran. Kun kisan alussa kakkospaikalla ajanut Max Verstappen kävi varikolla jo kierroksella 14, muuttui suomalaisen suunnitelma. Talli halusi, että Bottas säilyttää asemansa hollantilaisen edellä.

Koko kilpailu oli ratketa tähän taktiikkaan, sillä Bottaksen tallikaveri Lewis Hamilton kävi varikolla vain kerran. Tästä syystä Hamilton johti kisaa loppuvaiheessa.

Hamiltonin renkaat kuluivat kuitenkin heikkoon kuntoon, ja suomalainen pääsi ohittamaan tallikaverinsa neljä kierrosta ennen ruutulippua tuoreemmilla renkaillaan.

– Olin vähän huolissani, kestävätkö Lewiksen renkaat loppuun asti. Onneksi minulla oli hyvää vauhtia ja pääsin koko ajan lähemmäksi ja ohittamaan hänet., Bottas kertasi C Morelle tuntojaan.

Osakilpailuvoitto oli Bottakselle kauden neljäs. Hienosta, ajamalla tulleesta ykkössijasta huolimatta tunnelmat olivat kaksijakoiset palkintojenjaon jälkeen, sillä Hamilton varmisti uransa kuudennen maailmanmestaruuden Austinissa.

Pieni hymynkare kävi kuitenkin suomalaisen huulilla, kun hän puhui meneillä olevasta kaudestaan. Bottas on tällä kaudella saavuttanut 15 palkintokorokesijaa. Austinissa hän varmisti MM-sarjan kakkospaikan.

Vuosi 2019 on ollut Bottaksen uralla selvästi paras.

– Ensi kaudesta tulee vielä parempi kuin tämä, kun nyt on hyvä meininki loppukaudesta. Seuraava kausi tulee nopeasti, Bottas sanoi C Morelle.

Seuraava kilpailu ajetaan kahden viikon kuluttua Brasiliassa.

Lue myös:

Hamilton varmisti historiallisen maailmanmestaruuden – Bottakselle osakilpailun voitto huiman ajon jälkeen ja MM-sarjan kakkostila

Mercedekset kaksoisvoittoon Austinissa, Hamilton varmisti uransa kuudennen maailmanmestaruuden – näin Yhdysvaltain osakilpailu eteni

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat