Suora

  • Käsipallon Champions League: Cocks - Bidasoa Irún
  • Urheiluruutu
  • Käsipallon Champions League
  • Kun suru särkee sisimmän - Linda Sonntag löysi pelastuksen fitnessurheilusta
  • Suunnistus kausikooste 2019
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, vuosikooste

Hienon nousun tehnyt Räikkönen jäi jälleen ilman MM-pisteitä: "Paljon positiivisia asioita"

Kimi Räikkönen sai loistavan lähdön, kun hän nousi viisi sijaa.

Formula 1
Kimi Räikkönen, Alfa Romeo.
Kimi Räikkönen. Lars Baron / Getty Images

Alfa Romeon Kimi Räikkönen teki komean nousun formula ykkösten Austinin F1-osakilpailussa, mutta suoritus ei riittänyt MM-pisteille. Räikkönen ampaisi kilpailuun 17. ruudusta ja oli lopputuloksissa 11:s.

– Tässä kisassa oli paljon positiivisia asioita, vaikka sijoituimme 11. sijalle ja jäimme MM-pisteiden ulkopuolelle. Sain todella hyvän startin, Räikkönen kommentoi tallinsa nettisivuilla. (siirryt toiseen palveluun)

– Sain nostettua sijoitustani, joten vauhti on paranemaan päin. Meiltä kuitenkin puuttui vähän vauhtia, ja siksi jouduimme käyttämään renkaitamme liikaa pysyäksemme muiden vauhdissa mukana. Siksi renkaamme kuluivat liian nopeasti ja jouduimme tekemään kaksi stoppia, Räikkönen totesi MM-sarjan nettisivuilla.

Räikkönen jäi seitsemännessä perättäisessä kilpailussa ilman MM-pisteitä.

– Nyt olimme paljon kilpailukykyisempiä kuin aikaisemmissa kisoissa. Pystyimme taistelemaan pisteistä suurimman osan kilpailusta. Menemme kauden kahteen viimeiseen osakilpailuun tietäen, että paljon töitä on vielä edessä. Olemme kuitenkin matkalla oikeaan suuntaan, kauden heikoimmasta lähtöruudustaan kisaan lähtenyt Räikkönen summasi tallinsa nettisivuilla.

40-vuotiaalle suomalaiselle kisan sijoitus oli kuitenkin pettymys.

– Jos on 11:s, niin olisi yhtä hyvin voinut olla viimeinen. Tässä oli positiivistakin, mutta lopputulos oli pettymys, Räikkönen summasi F1-sarjan nettisivuilla.

Maalissa Räikkönen oli 12:s, mutta hän nousi yhden pykälän, kun Toro Rosson venäläiskuljettaja Daniil Kvjat sai tuomaristolta viiden sekunnin aikarangaistuksen. Rangaistuksen syynä on kisan lopussa tapahtunut tilanne, jossa Kvjat osui Racing Pointin Sergio Pereziin. Aikarangaistus pudotti Kvjatin kymmenenneltä sijalta 12. sijalle.

Lue myös:

Hamiltonin mestaruus oli osoitus tallin ja kuljettajan suvereenista ylivoimasta – tulossa on kuitenkin vielä lisää juhlaa: "Hän pystyy voittamaan kahdeksankin mestaruutta"

Hamilton varmisti historiallisen maailmanmestaruuden – Bottakselle osakilpailun voitto huiman ajon jälkeen ja MM-sarjan kakkostila

Bottaksen kisasuunnitelma muuttui aikaisessa vaiheessa – sisuuntui mestaruusmahdollisuuksien kirpoamisesta C Morella: "Ensi kaudesta tulee vielä parempi"

Mercedekset kaksoisvoittoon Austinissa, Hamilton varmisti uransa kuudennen maailmanmestaruuden – näin Yhdysvaltain osakilpailu eteni

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat