Jantunen aloittaa Möttölän jalanjäljissä Utahin yliopistossa

Joukkue haki yhteishenkeä korkean paikan kammoa karistamalla.

koripallo
Mikael Jantunen
Mikael Jantuselle on Susijengi-kokemusta.Tomi Hänninen

Maajoukkuekoripalloilija Mikael Jantunen aloittaa tällä viikolla yliopistopelinsä Utahin yliopistossa. Jantusen pelipaikassa on historian havinaa, sillä Suomen ensimmäinen NBA-ammattilainen Hanno Möttölä pelasi aikoinaan, vuosina 1996–2000, Salt Lake Cityssä sijaitsevassa opinahjossa.

– Harjoittelu on ollut hyvää, ja olen pystynyt kehittymään jokaisella osa-alueella, Jantunen sanoi yliopistonsa koripallojoukkueen Twitter-tilillä julkaistussa haastattelussa ja mainitsi erityisesti levypallopelaamisen ja puolustamisen.

Jantunen on päässyt haastamaan itseään myös koripallokentän ulkopuolella. Twitterin video näyttää, miten joukkueen pelaajat ovat kokeilleet muun muassa korkean paikan sietokykyjään seikkailupuistossa.

Utah pelaa yliopistosarja NCAA:n ykkösdivisioonassa ja aloittaa tiistaina kautensa vierasottelulla Nevadaa vastaan.

Viime viikolla Jantunen teki Utahin harjoitusottelussa 12 pistettä 18 minuutissa. Jantunen aloitti ottelun penkiltä.

Tahvanainen joukkueensa pistekärki

NCAA:n korkeimmalla tasolla pelaa alkavalla kaudella yhdeksän suomalaismiestä. Tulokkaista Jantusen lisäksi Susijengi-kokemusta on Ville Tahvavaisella, joka pelaa NCAA-tulokaskauttaan Bradleyn yliopistossa Missourissa. Tahvanainen oli harjoitusottelussa joukkueensa pistekärki 18 pisteellä.

Kolmantena suomalaistulokkaana pelaa Olivier Nkamhoua, joka nähdään Tennesseen yliopiston riveissä.

Suomalaisia toisen kauden pelaajia ovat Elias Valtonen Arizona Statessa, Tuukka Jaakkola Cal Polyssa ja Andre Gustavson Richmondissa.

Kolmannen kautensa NCAA:ssa aloittavat Northeasternin Tomas Murphy ja UT-Martiniin siirtynyt Hannes Pöllä, jonka pelioikeus ei ole yliopiston vaihdon takia vielä ratkennut. Viimeisen yliopistovuotensa aloittaa Remu Raitanen San Franciscossa.

Lue myös:

Varamiehinen Indiana liian kova Chicago Bullsille – Markkaselle 11 pistettä tappiopelissä

Kommentti: Suomalainen kruununjalokivi menee hukkaan Chicago Bullsin NBA-organisaatiossa

Henrik Dettmannin kolumni: Matkaopas Randy paljasti, miten Kiinasta tulee palloilulajien suurvalta – Suomen vuonna 1975 saama erityiskohtelu ei toistu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat