Suora

  • Urheiluruutu

Winnipeg Jetsissä kuohuu jälleen: seura on ilmiriidassa loukkaantuneen tähtipuolustajansa kanssa

NHL-seura Winnipeg Jets ja joukkueessa viime kaudet kiekkoillut puolustaja Dustin Byfuglien ovat ajautumassa erilleen.

NHL
Dustin Byfuglien
Dustin Byfuglienin uran jatko NHL-kaukalossa on toistaiseksi auki.AOP

Winnipegistä ei ole viime kuukausina draamaa puuttunut. Seuran ympärillä on pyörinyt viime talvesta asti melkoinen turbulenssi eikä loppua ole näköpiirissä. Jets-GM Kevin Cheveldayoff onkin joutunut sammuttelemaan tulipaloja eri sektoreilla läpi kuluneen kalenterivuoden.

Välillä on puhuttu rikkoutuneesta pukuhuoneesta, välillä Patrik Laineen sopimustilanteesta tai tämän mahdollisista sanomisista tai sanomatta jättämisistä kotimaisessa mediassa. Tuntuu, että Winnipegissä on jatkuvasti meneillään jokin selkkaus. Nyt käsillä on kuitenkin oikeasti erikoinen saaga: seura on ajautunut ilmiriitaan loukkaantuneen tähtipuolustajansa Dustin Byfuglienin, 34, kanssa.

Kaikki sai alkunsa syyskuussa, kun Byfuglien vetäytyi yllättäen harjoitusleiriltä kotiinsa miettimään uransa jatkoa. Myöhemmin on käynyt ilmi, että Byfuglien kärsi syksyllä nilkkavammasta, mikä esti luistelun. Amerikkalaispuolustajan nilkka leikattiin menneellä viikolla.

Byfuglien voisi palata kaukaloon aikaisintaan vuodenvaihteen jälkeen.

Winnipegin Dustin Byfuglien taklaa Minnesotan Jason Zuckeria.
Dustin Byfuglien on tunnettu NHL:ssä kovasta pelityylistään.AOP

Pelaaminen Jets-paidassa tuntuu kuitenkin juuri nyt kaukaiselta ajatukselta, sillä seuran ja pelaajan välille on syntynyt ilmiriita. Byfuglienin erikoista tilannetta käsiteltiin lauantaina Hockey night in Canada-lähetyksessä Kanadassa. Sportsnetin Elliotte Friedmanin mukaan seuralla ja pelaajalla on hyvin erilaiset näkemykset tilanteesta ja vamman syntyperästä.

– Tunteet käyvät kuumana, Friedman aloitti.

– Ymmärrykseni mukaan NHL:n ja Jetsin kanta on, että Byfuglien oli todettu kauden jälkeisessä lääkärin tarkastuksessa pelikuntoiseksi. Kesällä hän ei kertonut kenellekään nilkkavammastaan ja syksyllä hän teki kaikille selväksi olevansa valmis lopettamaan uransa, Friedman jatkoi.

Pelaajalla ja pelaajayhdistyksellä on tilanteesta erilainen näkemys.

– Heidän näkemyksensä mukaan Byfuglien oli loukkaantunut, kun pudotuspelit alkoivat. Kaikki tiesivät asiasta. Pelaaja antoi vamman toipua kesällä, mutta kun tämä alkoi luistella, nilkka kipeytyi uudelleen. He kokevat, että tämä on normaali jääkiekkovamma, Friedman selvensi.

– Tilanne hankaloitui entisestään, kun leikkauksen yhteydessä puolustajan jalasta löytyi murtuma. Tässä on nyt kädenvääntöä siitä, milloin vamma on syntynyt ja milloin ihmiset saivat tietää siitä.

Jos osapuolet eivät pääse asiasta sopuun keskenään, ratkaisua voidaan hakea välimieskäsittelystä. Tämä lienee tällä haavaa todennäköisin vaihtoehto.

Raha hiertää

Tilanteeseen liittyy tietenkin myös raha. Jets on hyllyttänyt Byfuglienin ilman palkanmaksua, mikä tietenkin hiertää pelaajaa.

Minnesotasta kotoisin oleva Byfuglien on menettänyt tänä syksynä jo 1,4 miljoonaa Yhdysvaltojen dollaria palkkatuloina. Koko kauden osalta summa nousee kuuteen miljoonaan.

Byfuglienin sopimus kattaa myös kauden 2020–21.

– Jos tämä menee välimieskäsittelyyn, niin siellä keskustellaan siitä, milloin hänelle aletaan taas maksaa palkkaa. Aletaanko sitä maksaa nyt, maksetaanko takautuvasti kauden alusta vai vasta sitten, kun hän palaa. Raha on luonnollisesti tässä se seikka, mikä molempia osapuolia hiertää, Sportsnetin Chris Johnston totesi.

Nähtäväksi jää myös se, millaisen särön käsillä oleva selkkaus pelaajan ja seuran välille tekee. Kun pelaaja toipuu ja raha-asioista on päästy sopuun, saattaa olla, ettei seura halua Byfuglienia takaisin. On myös mahdollista, ettei Byfuglien halua kaiken jälkeen enää pukea ylleen Jets-paitaa.

Byfuglien on pelannut Winnipegissä kahdeksan vuoden ajan. Neljällä kaudella hän on tehnyt Winnipegille vähintään viisikymmentä pistettä, kahdella vähintään neljäkymmentä. Vähintään kahdeksaantoista osumaan tämä on yltänyt kolmesti kahdeksan vuoden aikana.

Lue myös:

23-vuotias tshekkihyökkääjä teki uransa ensimmäisen hattutempun NHL:ssä – Washington vankisti kärkipaikkaansa

Kommentti: Laineen ja Winnipegin tilanteeseen lisämauste NHL:n sääntökirjasta – Jetsissä täysi kaaos

Winnipeg jäädytti veteraanipakkinsa sopimuksen – päävalmentaja pysytteli vaitonaisena

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat