Suora

  • Käsipallon Champions League: Cocks - Bidasoa Irún
  • Urheiluruutu
  • Käsipallon Champions League
  • Kun suru särkee sisimmän - Linda Sonntag löysi pelastuksen fitnessurheilusta
  • Suunnistus kausikooste 2019
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, vuosikooste

Yltääkö Hamilton seitsemän mestaruuden Schumacherin rinnalle? Mercedes-pomo ei näe syytä, miksei

Kuudennen F1-mestaruutensa varmistanut Lewis Hamilton on enää yhden tittelin päässä Michael Schumacherista.

urheilu
Lewis HAmilton, Austin 2019, maailmanmestaruuden ratkeaminen
Lewis Hamilton nyt kuusinkertainen maailmanmestari.Mark Thompson/Getty Images

Kuudennen maailmanmestaruutensa formula ykkösissä varmistaneen Lewis Hamiltonin edellä kaikkien aikojen listalla on vain seitsemän mestaruuden Michael Schumacher. Saksalaislegendan etumatka ei välttämättä enää kauan kestä, mietti mestaruushehkuttelun keskellä Hamiltonin tallin Mercedeksen pomo Toto Wolff.

– Siihen on syynsä, että Schumacherin ennätys on kestävä. Siihen yltäminen vain on niin vaikeaa, Wolff totesi BBC:n mukaan.

Vaikeaa, vaan ei mahdotonta.

– Jos pystymme tarjoamaan ajajillemme hyvän auton, jatkamme työtä heikkouksiemme kohentamisessa, minimoimme virheet ja jos hänellä on hyvä kausi, niin ei ole mitään syytä, miksei hän voisi päästä seitsemänteen mestaruuteen, Wolff vakuutti.

Schumacherin tavoittaminen ei ole Hamiltonilla ensimmäisenä mielessä. Brittitähti kuitenkin varoittaa kilpakumppaneitaan: kehittymistä ajajana on luvassa jatkossakin.

– Kuten olen aina sanonut, Michaelin tavoittaminen ei ole koskaan ollut tavoitteenani. En oikein ole sellainen tyyppi, joka miettii ennätyksiä ja sen sellaista. En toki koskaan miettinyt sitäkään, että pääsisin lähellekään Michaelia. Se oli niin kaukana, ja nyt se näyttää olevan niin lähellä - samalla kuitenkin niin kaukana, ettei sitä tajuakaan, Hamilton pyöritteli.

– Uskon, että pystyn kasvamaan ja tekemään enemmän tämän tallin kanssa. Se on tavoite, mutta aika näyttää. Juuri nyt keskityn vain siihen, että olen niin hyvässä kunnossa kuin mahdollista, hymyilen niin paljon kuin voin ja nautin tästä kauniista matkasta, jota elämäksi kutsutaan.

Hamilton varmisti mestaruutensa sunnuntaina Yhdysvaltain gp:ssä.

Lue myös:

Hamiltonin mestaruus oli osoitus tallin ja kuljettajan suvereenista ylivoimasta – tulossa on kuitenkin vielä lisää juhlaa: "Hän pystyy voittamaan kahdeksankin mestaruutta"

Bottaksen maailmanmestaruusjahti mureni asiantuntijan mukaan liian kovaan henkiseen paineeseen: "Lewis pääsi Valtterin pään sisään ja ihon alle"

Bottaksen kisasuunnitelma muuttui aikaisessa vaiheessa – sisuuntui mestaruusmahdollisuuksien kirpoamisesta C Morella: "Ensi kaudesta tulee vielä parempi"

Hamilton varmisti historiallisen maailmanmestaruuden – Bottakselle osakilpailun voitto huiman ajon jälkeen ja MM-sarjan kakkostila

Mercedekset kaksoisvoittoon Austinissa, Hamilton varmisti uransa kuudennen maailmanmestaruuden – näin Yhdysvaltain osakilpailu eteni

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat