Suora

  • Alppihiihdon MC: Beaver Creek, miesten suurpujottelun 2. lasku
  • Beaver Creek, miesten suurpujottelun 2. lasku

Uransa jo lopettanut aitajuoksun olympiavoittaja kyllästyi eläkepäiviin nopeasti – Dawn Harper-Nelson janoaa menestystä Tokiosta

Pika-aitajuoksun moninkertainen olympia- ja MM-mitalisti uskoo yltyvänsä vielä ennätysvauhtiin.

yleisurheilu
Dawn Harper-Nelson
Dawn Harper-Nelson tavoittelee mitalia ensi vuoden kesäolympialaisista Tokiosta. Vuonna 2017 hän saavutti MM-hopeaa.Getty Images

Yhdysvaltalainen pika-aituri Dawn Harper-Nelson on tekemässä paluuta kansainvälisille kilpakentille. 35-vuotias lopetti uransa viime vuonna, mutta tuli toisiin aatoksiin alle vuotta myöhemmin.

Pekingin olympialaisissa 2008 kultaa ja Lontoossa 2012 hopeaa juhlinut Harper-Nelson ei viihtynyt kauaa poissa radalta. Hän kertoo uutistoimisto Reutersille kuntoilleensa raskausaikana ja palanneensa lajiharjoitusten pariin toukokuussa vain viikkoja huhtikuussa syntyneen Harper-tyttärensä syntymän jälkeen.

– En halunnut, että (tyttärelleni) Harperille tulee sellainen tunne, että hänen syntymänsä tarkoittaisi sitä, että hänen äitinsä joutuu luopumaan unelmistaan, Harper-Nelson kertoi Reutersille maanantaina.

Parhaimmillaan 100 metrin aidat aikaan 12,37 juossut Harper-Nelson kertoo, että hänen olympialaisiin liittyvät unelmansa eivät koskaan kuolleet, mutta haave perheen perustamisesta meni urheilutavoitteiden edelle.

Pelkästään paikka Yhdysvaltain kivenkovassa aitakolmikossa on haastava tavoite. Dohan MM-kisoissa Yhdysvallat otti naisten pika-aidoissa kaksoisvoiton. Harper-Nelson uskoo, että olympiamitali Tokiosta on realistinen tavoite.

– Tiedän, että minä pystyn siihen. Nopeuteni ja tekniikkani ovat edelleen hyvässä kunnossa. Uskon, että pystyn vielä juoksemaan ennätyksiä.

Paluu äitiyslomalta huipputasolle ei ole lainkaan tavatonta: peräti kolme sprintteriäitiä voitti MM-kultaa Dohan MM-kilpailuissa. Pika-aitojen maailmanmestaruuden voittanut Yhdysvaltain Nia Ali on kahden lapsen äiti. 100 metrin sileällä kultaa ottanut Shelly-Ann Fraser-Pryce synnytti lapsen syksyllä 2017 ja teki komean paluun huipulle.

Myös kuusinkertainen olympiavoittaja Allyson Felix palasi äitiyslomalta todella nopeasti, mutta ei vielä tänä kesänä ehtinyt aivan huippuvireeseen. Dohan MM-kisoissa hän kuitenkin juoksi MM-kultaa voittaneessa Yhdysvaltain sekaviestijoukkueessa.

Lue myös:

MM-välieriin juossut pika-aituri Reetta Hurske tienasi alle 5 000 euroa – tulokuningattareksi nousi seiväshyppääjä Wilma Murto

Liikenneonnettomuudessa loukkaantunut Tiia Kuikka on edelleen sairaalahoidossa – valmentaja vahvistaa kävelijän olevan tajuissaan ja toipumassa

Karsten Warholmin palkittiin vuoden eurooppalaisena miesyleisurheilijana: "Kruunaa fantastisen kauteni"

Tokion olympialaisiin on aikaa yhdeksän kuukautta ja Suomi on saavuttanut kisoihin 12 paikkaa – alle 50 urheilijaa pienempää joukkuetta ei ole lähetetty 88 vuoteen

Lähteet: reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat